Nasveti in napotki ter povpraševanja...

noer
Nov uporabnik

Kolo

Napisal/-a noer So dec 19, 2009 5:52 pm

Živio
Danes, ko sem se zapeljal po ulici z avtom mi je kar naenkrat začelo prednje desno kolo spuščat takšne čudne metalne zvoke kakor, da se bi mi ovila okoli kolesa kakšna žica ali kaj podobnega.
Ustavil sem avto, zvok je bil strašno glasen,dvignil sem ga z dvigalko in probal z roko zavrteti kolo.
Začelo je nekaj prskat žvenketat.Vrtel sem ga nekaj časa na roko in se je ropot malo pomiril, tako da sem sedel v avto in odpeljal naprej.
Po poti na križiščih sem spet vendar malo bolj tiše slišal ropot, potem sem zapeljal na avtocesto in ko sem se ustavil po 5 km nisem več slišal nobenega cviljenja (ruženja)
Zdaj ne vem ,kaj bom slišal jutri ko bom spet sedel za volan.
Kaj mi lahko kdo razloži kaj bi lahko bila okvara?

Hvala a odgovore

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki So dec 19, 2009 5:56 pm

živjo
mogoče je prišel samo kamenček med zavorno ploščico in disk, in je tisto ružilo, se je tudi meni že zgodilo, po cesti je veliko peska (posipanje cest) in se nebi čudil, da bi bilo to, lahko pa da je kaj drugega... naj ti še kdo kaj svetuje...
lp pa upam da te nebo več hecalo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So dec 19, 2009 5:59 pm

Meni se je tudi pojavil tak zvok, to pa se mi pojavi, ko se toliko snega nabere za kolesom in drgne guma s snegom. zvok je pa podoben, kot da je ležaj zanič, samo tišji.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So dec 19, 2009 5:59 pm

tilen2ki je napisal/-a:živjo
mogoče je prišel samo kamenček med zavorno ploščico in disk

tu notri kamenček ne more pridet niti po pomoti :lol: ........je pa bil kamenček 101%-no med diskom in zaščitnim plehom....(pogosto pri golfih V na zadnji osi)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 19, 2009 6:01 pm

mogoče je prišel samo kamenček med zavorno ploščico in disk, in je tisto ružilo, se je tudi meni že zgodilo, po cesti je veliko peska (posipanje cest) in se nebi čudil, da bi bilo to, lahko pa da je kaj drugega... naj ti še kdo kaj svetuje...
lp pa upam da te nebo več hecalo.

Tole bo skoraj 99%, tisti procent je pa da ti je ploščisa razpadla.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

noer
Nov uporabnik

Napisal/-a noer So dec 19, 2009 6:06 pm

Ja delovalo je kakor da bi nekaj ružilo ob tisti pleh ampak zvok je bil res na 100Watt
Res grdo slišat in to se je pojavilo kar naenkrat.Mislil sem da je lahko kaj povezano s tem mrazom ali kaj tako.
Smeh, ljudje so me gledali začudeno kakor da prihaja Božiček v mesto:)
No upam da jutri ne bo nič hujšega
Hvala!

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki So dec 19, 2009 6:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
mogoče je prišel samo kamenček med zavorno ploščico in disk

tu notri kamenček ne more pridet niti po pomoti :lol: ........je pa bil kamenček 101%-no med diskom in zaščitnim plehom....(pogosto pri golfih V na zadnji osi)

useeno mislim da pa je možnost, sploh če so ploščice obrabljene, saj ni nujno da kamenček pride na sredino ploščice, lahko se zatakne spredaj... nisem pa nek mehanik, samo probam pomagat... lp

noer
Nov uporabnik

Napisal/-a noer So dec 19, 2009 6:27 pm

Vi že dobro razmišljate, če bom izvedel bom javil
Zanimivo pa je bilo da to ni bil en ton , to se je slišalo kot en orkester mešanih zvokov žvenketanj, drgnjenj pleh ob pleh ali seveda kamenček

noer
Nov uporabnik

Napisal/-a noer Ne dec 20, 2009 10:23 am

Ja dečki hvala zgleda, da je bil kamenček nekje skrit, danes ni več ružilo
Hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov