Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

sobe za vbrizg goriva

Napisal/-a sporty Po dec 21, 2009 9:27 am

Zdravo!

Pri dveh dizah mi ven mece olje in nafto, sumim da so zanic tesnila. Problem nastane ko je treba zadevo ven dobit, enostavno ne gre! Obstaja kaksno orodje? Ve kdo kje bi si ga lahko izposodil, ali pa kdo bi mi dize poceni ven potegnil?

Gre se za kombi, renault master 2.5dci...

Hvala in Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Po dec 21, 2009 1:26 pm

Nekaj najlepšega je pri tem motorju demotirati šobe...velik problem.
Obstaja specialno orodje za demontažo ,ki ga nima niti večina poblaščenih servisov,saj je cena nekaj čez 2k eurov.
Sam demontiram na takšen način da na motorju odtegnem nosilce...sam motor premaknem naprej,kolikor dopušča prostor.
Demotiram tudi pokrov motorja.
Nato na navoje za visokotlačne cevi privijem matico katera je s križnim zglobom povezana z izvlekačom.
S katerim nato izvlečem...včasih je potrebno tudi šobe namočiti čez noč..da lažje spustijo.

lp

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Po dec 21, 2009 5:19 pm

Hvala bogu, koncno zarek upanja :lol: ... Te sobe ven dobit je ocitno nocna mora za veliko vecino :x .

Mi zaupas se kaj je izvlekač in kaj je križni zglob? Ima to orodje se kako drugo ime oops ?

Res lepa hvala ;)
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Po dec 21, 2009 10:42 pm

Abciger?
Slika

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki To dec 22, 2009 1:30 pm

Marsovček je napisal/-a:Abciger?
Slika

POZABI ...na takšen snemalec.
Izvlekač je utež na cevi,s katero udarjaš v konec in s temi udarci ,malo po malo
vlačiš šobo iz ležišča.
Križni zglob...to je zglob ki je gibljiv...podoben zglobu ki je v garnitu natičnih ključev(gedor).Uporablja se za izvleko šobe pod kotom..

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 22, 2009 2:11 pm

sporty je napisal/-a:Mi zaupas se kaj je izvlekač in kaj je križni zglob? Ima to orodje se kako drugo ime oops ?

Če tega ne veš, imaš z različnim orodjem verjetno dosti premalo izkušenj, da bi ti uspelo brez poškodb in če predpostavimo, da so res samo tesnila, se ti nikakor ne splača se učlit na šobah. Gotovo boš poškodoval kakšno šobo, če ti bo sploh uspelo (kar je zelo malo verjetno), šobe pa so drage.

Išči raje, kdo oz kje bi ti to uredili za znosen denar (ki bo še vedno precej manjši kot v primeru poškodb šob).

PS
Kam ti gre nafta, ko jo meče ven - morda tudi na razgreto izpušno cev?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov