Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Povečanje globine gasa(plitva stopalka)

Napisal/-a marko21 Ne dec 27, 2009 11:22 pm

Lp, vsem ter hvala za kakršne koli informacije.

Pred kratkim sem kupil ''nov'' avto, megana coupe (disel, 1.9dti) letnik 1999(nov model). Imam problem, sicer nikakor ne morem nastaviti globino gasa (stopalke potiska). Ker je globina stopalke zelo plitva (potiska je zgol 3-4cm) vozim avtomobil do neke določene hitrosti pod polnim plinom(praktično nemogoče je voziti s ''pol gasa'').

Vem da pri tem avtomobilu ni mogoče štelati zajle, ker je nima. Nekje sem slišal da imajo novejši avtomobili potenciometer. Ker praktično nimam pojma o tej zadevi me zanima ali je to res, in koliko pride ta potenciometer ? Je težka namestiti oz. vgraditi to zadevo ?

Najlepša hvala za karkšne koli informacije!

Ps. Naj povem, da stopalke ne pride do dna oz. se ne nasloni na dno, ker ne pride niti do polovice dna(tako da ne ovira kaj pritisk). Avtomobil pa pride tudi do blokade, tako da ni ''narejeno samo do polovice''.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Po dec 28, 2009 2:07 am

Podret ter predelat mehanizem stopalke ki vleče gas da bo več hoda. Novejši avtomobili imajo drive by wire doziranje, kar pri tebi ne pride u poštev. Ker je že v osnovi popolnoma drugačen sistem. Kot da bi primerjal ''telefon'' iz dveh lončkov in vrvice, in pa sodobni telefon.
Težko reči kaj lahko storiš, ker ne vemo kako mehanizem zgleda.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov