WB je napisal/-a:homokinetični zglob
alen89 je napisal/-a:/miha je napisal/-a:Dej v prestavo in probi eno kolo vrtet. Če se ne da, je neki narobe z diferencialom pomojm.
Se sploh vrti kolo, če je v prestavi?
Je pa bila menjana sklopka pred kratkim. Je možno da je kakšna povezava s sklopko?
Lp
/miha je napisal/-a:alen89 je napisal/-a:/miha je napisal/-a:Dej v prestavo in probi eno kolo vrtet. Če se ne da, je neki narobe z diferencialom pomojm.
Se sploh vrti kolo, če je v prestavi?
Je pa bila menjana sklopka pred kratkim. Je možno da je kakšna povezava s sklopko?
Lp
Malo premalo sem napisal...
Če je sprednji del avta dvignjen (obe pogonski kolesi v zraku) in je vklopljena katerakoli prestava, lahko eno kolo primeš in probaš zavrtet. Če ne gre lepo, se zatika, poka ali kaj takega, potem je nekaj z diferencialom.
Polo1997 je napisal/-a:Meni se je dogajalo isto pri VW Polo 1.6, 75km, letnik 1997. Mehanik je rekel da je to kriv neki ležaj v menjalniku ki se obrabi in začne tak pokat ker nekaj tolče ob ohišje menjalnika ki sčasoma lahko zjebe tudi ohišje samo in se tud novi ležaj pol več lepo ne vsede noter. To bi naj bila bolezen seatovih in vw-jevih menjalnikov ki imajo štarter zadaj. Menjalnik sem dal obnovit on pokanje se je nehalo. Ni pa najbolj poceni![]()
Nevem pa če je pri tebi isti problem ... Meni se je dogajalo to tudi ko sem zapeljal v ovinek in je pokalo na tisti strani katera aksa je bila bolj obremenjena in v 3, 4 ter 5 prestavi ko sem spustil gas.
Upam da čimprej rešiš ker vem kako je nadležno to pokanje.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov