Nasveti in napotki ter povpraševanja...

panro
Nov uporabnik

Obnova litih platišč - kateri ličar je dober?

Napisal/-a panro Ne nov 19, 2006 12:50 pm

Zdravo vsem skupaj!

na žalost sem eno od ALU fektn popraskal, sedaj ko je zima, pa ičem dobrega ličarja, da popravi feltno.

Strokovnjak (Kuret Kamnik) za varjenje/popravilo ALU feltn mi je rekel, da poškodba potrebuje samo dobrega ličarja, da pobrusi, pokita in pobarva feltno. Ker je ličarjev malo morje in vsi pravijo, da naredijo 100% (sem pa že videl, kako zgleda na koncu teh 100% :( ), prosim za priporočilo kakšnega dobrega majstra. Za enega sem že slišal na forumu...http://www.lakiranje-cinkanje.si/, ne vem pa če je dober.

p.s. Baje je dobro, da se feltna speska in prašno pobarva, problem samo nastane, ko mora ličar ujeti barvo/odtenek z ostalimi feltnami.

V prilogi je slika poškodovane feltne...

Hvala vsem!
Priponke
alu (3).JPG

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po dec 28, 2009 8:20 pm

Mene tudi zanima obnova šlatišč. Kak majster v Ljubljani?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po dec 28, 2009 8:43 pm

jaz bi takšno felgo samo logalno popravil, itak neboš imel na večno novih felg, prej ko slej bo spet nastala kje drugje na njih kakšna praskica, da je bila pa tam popravljena boš pa itak vedel samo ti, med vožnjo in tudi drugače se pa sploh nebo opazlo, da je bila popravljena, če se neboš posebej osredotočil na to.

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc Po dec 28, 2009 11:27 pm

qsho01 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:jaz bi takšno felgo samo logalno popravil, itak neboš imel na večno novih felg, prej ko slej bo spet nastala kje drugje na njih kakšna praskica, da je bila pa tam popravljena boš pa itak vedel samo ti, med vožnjo in tudi drugače se pa sploh nebo opazlo, da je bila popravljena, če se neboš posebej osredotočil na to.

Nemorem se strinjati s teboj,če paziš na avto posledično tudi na alu platišča (bolj paziš na robnike itd.) jih z lahkoto ohraniš nepoškodovane. . .tako da bi jaz vseeno dal popravit.

to vsak popravi ki ma mal cajta pa ki se mu ljubi stem igrati:)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To dec 29, 2009 9:57 am

Pri prašnem barvanju bolj težko kaj odtenek ujame.

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc To dec 29, 2009 10:33 am

nj pa pol v 4 pobarva nanovo pa je

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To dec 29, 2009 11:11 am

SAVINJCAN je napisal/-a:jaz bi takšno felgo samo logalno popravil, itak neboš imel na večno novih felg, prej ko slej bo spet nastala kje drugje na njih kakšna praskica, da je bila pa tam popravljena boš pa itak vedel samo ti, med vožnjo in tudi drugače se pa sploh nebo opazlo, da je bila popravljena, če se neboš posebej osredotočil na to.

Jaz imam gor felne 18 col pa z njimi prevoženih preko 100 000 kilometrov pa so kot iz trgovine brez praske ter brez črnega madeža od zavor...

To se da popravit. Vsak dober ličar ti to popravi!

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc To dec 29, 2009 8:00 pm

xandrej je napisal/-a:

Jaz imam gor felne 18 col pa z njimi prevoženih preko 100 000 kilometrov pa so kot iz trgovine brez praske ter brez črnega madeža od zavor...

To se da popravit. Vsak dober ličar ti to popravi!

ja če si pa očistil madež :lol

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga To dec 29, 2009 11:26 pm

zogobrc je napisal/-a:ja če si pa očistil madež :lol

:roll: :roll: :roll: ....si ne das dopovedat, da eni znajo slucajno skrbet za avto...felgne...., da se zadeva redno pere itd. itd.....in tut pazijo kk vozijo..... :D

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc Sr dec 30, 2009 12:02 am

gregga je napisal/-a:
zogobrc je napisal/-a:ja če si pa očistil madež :lol

:roll: :roll: :roll: ....si ne das dopovedat, da eni znajo slucajno skrbet za avto...felgne...., da se zadeva redno pere itd. itd.....in tut pazijo kk vozijo..... :D

Lej lahko je madež 5 let gor pa ga spravim dol tko....

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Sr dec 30, 2009 7:47 pm

zogobrc je napisal/-a:Lej lahko je madež 5 let gor pa ga spravim dol tko....

ok ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov