Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky Pe jan 30, 2009 12:36 am

mogoče ima b3?

no ne vem...to pravim da "mislim"....opazujem tako....mogoče se motim...

ne vem

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jan 30, 2009 7:45 am

Marsovček je napisal/-a:Glede pasov: ko bo topel dan izvleci čimveč pasa iz avta ter ga v čebru vode z dodatkom mila izdatno operi (uporabi še kako krtačo). Potem ga posuši in preden se navije nazaj ga še pošpricaj s silikonskim sprejem (del, ki ne bo prišel v stik z oblačili).

Točno tako. Jaz jih celo niti nisem nič spucal z vodo, le z vlažno krpo sem jih obrisal, pa na vrhu, kjer je pas vpet v tisto vodilo (zanko), sem vodilo, skozi katerega teče pas, dobro očistil, ker se je kar nekaj umazanije nabralo gor (ne vem od kod). Potem pa sem pas na obeh straneh našprical s silikonskim sprejem. Sedaj teče bolje kot nov. :-)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe jan 30, 2009 10:42 am

Fr3nky je napisal/-a:mogoče ima b3?
no ne vem...to pravim da "mislim"....opazujem tako....mogoče se motim...
ne vem

vem jaz, zato ti pa pravim, če nebi vedu, se nebi oglašal.

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky So jan 31, 2009 3:13 pm

glede špricanja z silikonskim sprejem.... bom ga probal očistiti in upam da nebom imel vseh oblek od tega spreja....

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb So jan 31, 2009 10:23 pm

Fr3nky je napisal/-a:glede špricanja z silikonskim sprejem.... bom ga probal očistiti in upam da nebom imel vseh oblek od tega spreja....

Kar brez strahu, sprej ni tako masten. Če pa se bojiš, lahko pasove našpricaš tud s sprejem, ki je drugače za armaturke. Ampak meni je boljši silikonski sprej, ker ni odišavljen.

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky Ne feb 01, 2009 7:55 pm

verjetno sem tudi jaz malo zamešal stvari...zamešal sem za tekoči vazalin...bom ga poiskal v kakšni trgovini v bližini

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po feb 02, 2009 7:42 am

Če imaš kak LIDL v bližini, ga imajo poceni. Pred blagajnami, tam kjer imajo CDje, sveče, pa tiste spreje za avto in felge,.... poleg je pa taka rumena piksna. Pa mislim da tud piše silikonsko olje ali mazivo ali nekaj takega.

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky Pe feb 06, 2009 2:53 am

sem v Lidlu kupil ta silikonski sprejček in morem reči da zadeva dobro deluje....hvala vam lepa :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 06, 2009 10:19 pm

Nekaj me zanima okol tega "magic speed" iz conrada.....nikjer ne piše od kod dobiva info o hitrosti? Oz kam se priključi, da potem ve koliko je dejanska hitrost in koliko more regulirat? Ker sam iščem nekaj v zvezi s tempomatom kjer bi nastavil obrate motorja.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky Sr apr 15, 2009 6:41 pm

tudi jaz sem gledal to. Niti mi ni bilo jasno, kako se izklopi.

Zanima me pa predvsem to.

Klima se mi med vožnjo veliko izklaplja, kar se čuti na moči motorja, ko ga kar zaustavi. Ugasne se, pa niti ni sploh hladno v kabini. (lučka za klimo sicer sveti, a čutim tist cuk)

hmmm.... kaj bi lahko bilo? Termostat klime? Plin v klimi?

Slišal sem, da "baje" da se izklopi klima, če je preveč polna :S

ve kdo kaj o tem?

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky Če dec 31, 2009 7:17 pm

Pozdravljeni vsi skupaj!

imam težavo, začelo me je zafrkavati gretje...

eni pravijo da je kriva pečka gretja, drugi da loputa ki meša vroči in mrzel zrak...

bi lahko kako to zvedel?

najprej bom zamenjal termostat, da bo avto deloval točno na 90 stopinj... do sedaj ni bilo težav, je bilo v avtu zelo vroče, čeprav ni kazalec kazal 90. Sedaj pa kar naenkrat nikak ni toplo v avtu...

je potrebno dati armaturko ven?

Najlepša hvala za pomoč, ter srečno v novem letu!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če dec 31, 2009 7:41 pm

Fr3nky je napisal/-a:Pozdravljeni vsi skupaj!

eni pravijo da je kriva pečka gretja, drugi da loputa ki meša vroči in mrzel zrak...

bi lahko kako to zvedel?

najprej bom zamenjal termostat, da bo avto deloval točno na 90 stopinj... do sedaj ni bilo težav, je bilo v avtu zelo vroče, čeprav ni kazalec kazal 90. Sedaj pa kar naenkrat nikak ni toplo v avtu...

Daj fant to RAKETO pospravi do pomladi kakor kaže je samo za poletje še dober :cry

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če dec 31, 2009 8:52 pm

bi lahko kako to zvedel?

lahko da kaj termostat ne dela. kak je z temperaturo motorja ? se kasneje ogreje na delovno ?

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe jan 01, 2010 10:33 pm

bi lahko kako to zvedel?

se ti temperatura hladilne tekočine dvigne na števčku?

ima knof od izbire toplo hladno kaj upora (je trd) al se vrti na mehko?

za zamenjat pečko je treba vzet armaturko dol, ampak pomoje ni to krivo. pečke ponavadi spuščajo vodo (ker so deloma iz plastike in ta prepari).

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky Po jan 04, 2010 2:14 pm

je bila kriva loputa ki meša zrak...je spužva razpadla...hecno da ni kar iz plastike narejena, je pa iz aluminija in ta ima navrtane kroge, tako da ko razpade spužva piha samo hladen zrak...

bratu je na turbini zaštekal tisti blow off ventil, pa je razgnalo turbino, a se splača gor dajat rabljeno ali je bolje kupit kar novo?

kakšne druge firme, se splača gor dat, al more bit prav Garret? (govorimo o 1.9TDI)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov