Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To jan 05, 2010 10:59 pm

Jaz mam isti občutek na puntotu. Isto kot opisano, samo ne 3 sekunde mogoče sekunda ali delček, se pa pozna na zaviranju če je cesta mokra ja.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 06, 2010 12:50 am

andrejčk je napisal/-a:ja sej mogoče res ni to 3 sekunde, 1 je pa ziher je pa dolga ko pondelk.
No se bo pa menda treba sprijaznt s tem.
Hvala vsem za odgovore.

Pa velik srečnih kilometrčkov vsem.

lp

Kupi tisti spojlerček kot ti je predlagal sašo5! Na tvojem mestu bi kupil tudi sprednje športne diske (za passate ne bi smeli biti nevem kako dragi), ki so preluknjani ali pa imajo žlebove. Skozi te lukje ali pa žlebove se ob pritisku na bremze diski precej hitreje očistijo, tako umazanije kot vode. In ko je mokro je razlika v zavorni poti lahko precejšnja, na suhem pa nevem kako velike razlike ne bo. Ob športnih diskih je smotrno kuput tudi športne ploščice, ker drugače nisi kaj dosti naredil.

mišek je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a: Trezen človek pa ma reakcijski čas od 1,3-2.5s. Meni te tri sekunde pomenijo nekej preveč, ogromno je to.

Kaj si ti nor, za 2,5s moreš napol spat v avtu ali pa se ukvarjat z vsem drugim kot pa s cesto. No sej, če pogledaš temo "razvade med vožnjo" kaj vse ljudje delajo, je mogoče ta čas kar pravi oops
Če si pri stvari bi mogel prej kot v sekundi reagirat, oz. blizu sek.

Mislim, da gre pri večini voznikov za 1,5 sekunde. Če pa nisi z glavo pri vožnjo pa traja tudi do 3 sekunde.

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Sr jan 06, 2010 7:46 am

Enako se je men dogajal na Vectri, ko sem menjal prednje diske+ploščice. Pred tem tega ni blo, tak da sumim, da je bil slab materijal.

hippo
Poznavalec foruma

Re: problem pri zavorah ko dežuje na passatu l. 2002

Napisal/-a hippo Sr jan 06, 2010 10:57 am

andrejčk je napisal/-a:Pozdravljeni!
Sem voznik vw passata letnik 2002, in imam problem pri zavorah ko malo bol močno dežuje. Če se peljem vsaj 1 km da nič ne zaviram in seveda da je dokaj mokro cestišče mi avto začne zavirati z zakasnitvijo. Ko pritisnem na pedal prvo zelo zelo malo zavira, tudi če na polno pritisnem pedal, čez kake 3 sekunde pa začne normalno zavirat.
V čem bi to bil lahko problem.
P.S. ploščice komplet menjane pred 3000 km in diski pred 20000, pred tem je bilo isto.
Hvala za odgovor.

Kar navadi se. To je predvsem problem starih A4 B5, passati naj ne bi bili toliko temu izpostavljeni, ker imajo večje deflektorje (začito pred vodo).
Seveda se to pojavlja samo ko dežuje...
Tako da to kar vzemi v zakup ko voziš. Lahko pa ko spelješ še malo med vožnjo zabremzaš (če je to mogoče), da spucaš diske.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr jan 06, 2010 3:52 pm

mišek je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a: Trezen človek pa ma reakcijski čas od 1,3-2.5s. Meni te tri sekunde pomenijo nekej preveč, ogromno je to.

Kaj si ti nor, za 2,5s moreš napol spat v avtu ali pa se ukvarjat z vsem drugim kot pa s cesto. No sej, če pogledaš temo "razvade med vožnjo" kaj vse ljudje delajo, je mogoče ta čas kar pravi oops
Če si pri stvari bi mogel prej kot v sekundi reagirat, oz. blizu sek.

Reakcijski čas človeka pri zaviranju je od 0,5 sekunde do 1,5 sekunde, v povprečju 1 sekunda. Dirkači (elita) so zmožni tudi pod 0,5 sekunde. Drugače je pa zelo dober odziv že od 0,7 do 0,8 sekunde, potem sledi pa povprečje.
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov