Half-Saint je napisal/-a:Kot sem uspel razbrati, prodajalec ni dolžan vzeti nazaj izdekla s katerim ni popolnoma nič narobe. Kljub temu ne vidim kako me lahko servis Real prisili v menjavo ključavnice. Konec koncev se lahko jutri enostavno ne pojavim na servisu in mirna Bosna. Seveda to ne bi bilo pošteno od mene. Kaj pa poštenost do stranke? Z uslužbencem sva sklenila ustni dogovor in je moje naročilo zabeležil v zvezek. Pa vendar, kakšna je to pogodba, ki ne navaja pogoje za odstop od le-te? V vsakem primeru bi moral imeti možnost odstopiti od pogodbe.
Half-Saint je napisal/-a:Za kritje poštnine se vsekakor strinjam. Kar se ostalega tiče je avto vseskozi pri meni, saj gre šele jutri na servis. Kakšno ugotavljanje napake neki? Pri meni so "ugotovili" napako tako, da sem jim jaz povedal kaj nagaja, model pa je takoj izstrelil "treba menjat"... ni mi to glih neka diagnostika. Nasploh se mi zdi, da se tukaj sploh ne ukvarjajo z diagnostiko ampak kar menjajo na pamet. Primer: pred kratkim je bil avto na servisu, ker se menjalnik občasno zatika pri prestavljanju iz lera v prvo, iz prve v drugo in iz tretje v drugo. Rešitev: dejmo zamenjat olje v menjalniku, ziher bo boljš. Zakaj že? Sej se ne zatikajo vse prestave! Seveda ni blo potem nič boljš, sam 55€ sem jim dal...
BBS je napisal/-a:Half-Saint je napisal/-a:Za kritje poštnine se vsekakor strinjam. Kar se ostalega tiče je avto vseskozi pri meni, saj gre šele jutri na servis. Kakšno ugotavljanje napake neki? Pri meni so "ugotovili" napako tako, da sem jim jaz povedal kaj nagaja, model pa je takoj izstrelil "treba menjat"... ni mi to glih neka diagnostika. Nasploh se mi zdi, da se tukaj sploh ne ukvarjajo z diagnostiko ampak kar menjajo na pamet. Primer: pred kratkim je bil avto na servisu, ker se menjalnik občasno zatika pri prestavljanju iz lera v prvo, iz prve v drugo in iz tretje v drugo. Rešitev: dejmo zamenjat olje v menjalniku, ziher bo boljš. Zakaj že? Sej se ne zatikajo vse prestave! Seveda ni blo potem nič boljš, sam 55€ sem jim dal...
Sam so te pa dobr
GiGi1985 je napisal/-a:Kako bi šele jokal, če bi ti rekli da ti razdrejo menjalnik in menjajo sinhrone ali celo nov menjalnik?! če jokaš za ta "drobiž" za olje, kako bi bil vesel računa za nekaj 100 eur ali celo jurja in več? Sam bi naredil isto, lažje je "probat" z menjavo olja, ker je cenovno in časovno najbolj ugodno, kot pa stranki rečit koliko bo stalo popravilo menjalnika. Mislim da ne bo problema, če greš nazaj na servis pa ti naj zrihtajo menjalnik, samo ne potem jokat spet po forumu, koliko 100 eur je kaj stalo.
In templar ti je lepo povedal, ključavnica ti so slej kot prej crknala, če ti je težko dat 100 eur, pa kupi rabljeno, ali leži v avto z druge strani. Avto je strošek, če nisi zmožen vzdrževat, kupi cenejši avto ali kupi avtobusno karto.
GiGi1985 je napisal/-a:Kako bi šele jokal, če bi ti rekli da ti razdrejo menjalnik in menjajo sinhrone ali celo nov menjalnik?! če jokaš za ta "drobiž" za olje, kako bi bil vesel računa za nekaj 100 eur ali celo jurja in več? Sam bi naredil isto, lažje je "probat" z menjavo olja, ker je cenovno in časovno najbolj ugodno, kot pa stranki rečit koliko bo stalo popravilo menjalnika. Mislim da ne bo problema, če greš nazaj na servis pa ti naj zrihtajo menjalnik, samo ne potem jokat spet po forumu, koliko 100 eur je kaj stalo.
In templar ti je lepo povedal, ključavnica ti so slej kot prej crknala, če ti je težko dat 100 eur, pa kupi rabljeno, ali leži v avto z druge strani. Avto je strošek, če nisi zmožen vzdrževat, kupi cenejši avto ali kupi avtobusno karto.
Half-Saint je napisal/-a:Za kritje poštnine se vsekakor strinjam. Kar se ostalega tiče je avto vseskozi pri meni, saj gre šele jutri na servis. Kakšno ugotavljanje napake neki? Pri meni so "ugotovili" napako tako, da sem jim jaz povedal kaj nagaja, model pa je takoj izstrelil "treba menjat"... ni mi to glih neka diagnostika. Nasploh se mi zdi, da se tukaj sploh ne ukvarjajo z diagnostiko ampak kar menjajo na pamet. Primer: pred kratkim je bil avto na servisu, ker se menjalnik občasno zatika pri prestavljanju iz lera v prvo, iz prve v drugo in iz tretje v drugo. Rešitev: dejmo zamenjat olje v menjalniku, ziher bo boljš. Zakaj že? Sej se ne zatikajo vse prestave! Seveda ni blo potem nič boljš, sam 55€ sem jim dal...
Half-Saint je napisal/-a:GiGi1985 je napisal/-a:Kako bi šele jokal, če bi ti rekli da ti razdrejo menjalnik in menjajo sinhrone ali celo nov menjalnik?! če jokaš za ta "drobiž" za olje, kako bi bil vesel računa za nekaj 100 eur ali celo jurja in več? Sam bi naredil isto, lažje je "probat" z menjavo olja, ker je cenovno in časovno najbolj ugodno, kot pa stranki rečit koliko bo stalo popravilo menjalnika. Mislim da ne bo problema, če greš nazaj na servis pa ti naj zrihtajo menjalnik, samo ne potem jokat spet po forumu, koliko 100 eur je kaj stalo.
Glede menjalnika bi od nekoga, ki se poklicno ukvarja s popravljanjem avtomobilov pričakoval, da bo naredil vsaj kak kilometer z mojim avtom in potem presodil kaj bi lahko bilo narobe ter ustrezno ukrepal oz. predlagal kaj in kako naprej. Običajno se ne moreš zanašat samo na to, kaj ti pove stranka!
Težava s ključavnico je pri zadnjih vratih na sošoferjevi strani in mi ni nek velik problem ta moment. Nimam pojma kako te ključavnice delujejo ampak zadeva se VEDNO zaklene. Le odklepa se ne, zatič je potrebno dvigniti ročno. Potem se vrata normalno odprejo. Če mi crkne ključavnica in jo lahko še vedno ročno odklepam/zaklepam, potem ni to nek grozen problem. Nevarnost ostane le, da bi enkrat pozabil zakleniti tista klinčeva vrata in bi ravno takrat to opazil kak dolgoprstnež...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov