Nasveti in napotki ter povpraševanja...

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Po maj 21, 2007 12:13 am

Aha, najlepša hvala za razlago Dr.servis. Pol je to to, kot si reku. pišuka, to bo pa kr neki stal. Zdej nevem al nej čimprej vlečem na servis (sam ko bo spet un tam reku da nč, ko glih tedi ne bo nagajal) al nej počakam do konca da crkne. Zdej če sm te zastopu, če ga kr pelem pa da unim tam dopovem, pol ne bo treba menjat cev menjalnik ampak sam neke ležaje, kar bi se mi tud pri ceni popravila poznal??

JustMuC tist je neka okvara, kontrolne lučke za segrevanje se takoj morajo ugasnit po kaki sekundi, dve in tud avto pol že pali, ne pa sam 30 km/h.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po maj 21, 2007 6:01 am

__PeTeR__ je napisal/-a:Aha, najlepša hvala za razlago Dr.servis. Pol je to to, kot si reku. pišuka, to bo pa kr neki stal. Zdej nevem al nej čimprej vlečem na servis (sam ko bo spet un tam reku da nč, ko glih tedi ne bo nagajal) al nej počakam do konca da crkne. Zdej če sm te zastopu, če ga kr pelem pa da unim tam dopovem, pol ne bo treba menjat cev menjalnik ampak sam neke ležaje, kar bi se mi tud pri ceni popravila poznal??

JustMuC tist je neka okvara, kontrolne lučke za segrevanje se takoj morajo ugasnit po kaki sekundi, dve in tud avto pol že pali, ne pa sam 30 km/h.

...očitno ti je rekel mehanik, da je zaenkrat še vse vredu se prav, da ni še tok škode, da bi pa zdej kr menal jah, če maš dost denrja ni problema. Če si v dilemah pejd nekam izven mesta k enmu fuašrju in ga pros, če se mal zapele in če je vse vredu z avtom, ker očitno si v dilemah, je pa nevarno, da ti menjalnik shodi komleten in boš kar pošteno odštel denarja za popravil. Prepričaj se pri drugih mehanikih, ker tle je zelo težko pisat kako in kaj.
Osu gre samo enkrat na led.lp

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Po maj 21, 2007 1:20 pm

Kot si rekeu sonček sm v velikih dilemah, že zarad tega k to sam zlo redko naredi, glede keša pa tud mal škriple (študent). Po moje bom mal še počakau, mogoče se pa le poleže ta ropot, upam ;)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po maj 21, 2007 3:25 pm

sigurno se poleže, moj polo je tut imeu čuden ropot motorja, pa tak glas je meu kot da pri večji brzini nekaj piska. js avto prodam za male pare, čez 2 dni pa modelu menjalnik rikne

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Če jun 14, 2007 10:52 pm

Evo avto je zrihtan. Vzrok za ropot je biu ležaj na sprednji aksi, poleg tega so bli pa še zamenjani semeringi na tem ležaju, nova sklopka, ležaji v menjalniku in neki semeringi. Use skupaj stalo 498 evrov.

Lp!

rogovilc
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

MENJAVA MOTORJA

Napisal/-a rogovilc So jan 02, 2010 4:10 pm

Živjo,

če sm off topic se opraičujm...zanima me samo ene par zadev če mi lahko kdo pomaga. Na Seat Ibizi 1.4 16V mi je zaribala mašina zarad spuščanja hladilne tekočine. Ker je avto res vzdrževan se mi ga zdi škoda prodt po delih...uglavnm en mi prodaja mašino 1.6 16V in me zanima:

1. Kolk je vredna taka mašina s prevoženimi 165.000 km + počen hladilnik ma?
2. A sploh paše motor v moj avto (glede na to da mam tip motorja AUB, njegov je pa AKL) ?
3. Kolk stane vgraditev?
4. a se splača to delat?

Za vsak odgovor bom zelo hvaležen! :D če se vm ne da odgovarjat na vsa vprašanja lahko odgovorite samo na četrtga ;)

lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So jan 02, 2010 4:33 pm

Verjetno bodo problemi pri inštalaciji in elektroniki...
Priporočam ti, da iščeš isti tip motorja...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So jan 02, 2010 5:39 pm

Če sta avta generacije/oblike/izvedbe je verjetnost da bo mašina pasala recimo temu velika, seveda moraš ob tem menjat menjalnik (oz. najti drugega če je ta odpovedal), kak nosilec bi bilo potrebno zamenjati + zamenjat bi blo potrebno ECU.
Če je razlika med mašinama samo v prostornini ter konjih, ter da je ostalo isto (način vžiga in vbrizga) bi bilo zelo čudno da bi bila inštalacija drugačna (ni ekonomske računice lepo rečno).

rogovilc
Nov uporabnik

Napisal/-a rogovilc Po jan 04, 2010 5:46 pm

Mislm da sm najdu en motor, edin ne vem če bo pasu k moj je (bil) AUB, ta je pa BXW :S drgač pa isto 1.4 16V od Ibize l. 2003. Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 04, 2010 6:28 pm

Sam pazi, ker obstaja 75km in 100 km različica. Ali da se bolj zakomplicira, obstaja 75 km in zaokroženo na 75 kW :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

rogovilc
Nov uporabnik

Napisal/-a rogovilc Če jan 07, 2010 5:41 pm

Jz rabm 75kW različico..jo že kupujm na drugi rubriki. Tista mašina pa ni bla uredu oz. bi se znal problemi pojavt. Bom vidu če bo tole šlo skoz, drgač se da pa še zmer prodt zadevo :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov