Nasveti in napotki ter povpraševanja...

apofis007
Nov uporabnik

Okvara servo volana na Škoda Octavia 1

Napisal/-a apofis007 Pe jan 15, 2010 8:58 pm

Pozdravljeni

Na Škodi Octaviji 1, letnik 2000, 1.6 SLX se mi je med vožnjo pokvaril servo volan. Ob premiku volana povzroča servo čuden zvoj in volan je trd (servo ne deluje). Opazil sem lužico olja pod avtom, tako da je nekje spuščalo.
Ve kdo kaj se je pokvarilo in kašne stroške popravila lahko pričakujem (neuradni servis)?

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Okvara servo volana na Škoda Octavia 1

Napisal/-a WMB Pe jan 15, 2010 9:20 pm

apofis007 je napisal/-a:Pozdravljeni

Na Škodi Octaviji 1, letnik 2000, 1.6 SLX se mi je med vožnjo pokvaril servo volan. Ob premiku volana povzroča servo čuden zvoj in volan je trd (servo ne deluje). Opazil sem lužico olja pod avtom, tako da je nekje spuščalo.
Ve kdo kaj se je pokvarilo in kašne stroške popravila lahko pričakujem (neuradni servis)?

Volanska letev - obnovljena okoli 400€.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jan 15, 2010 9:22 pm

Najprej nalij olje in potem opazuj od kje kaplja.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jan 15, 2010 10:14 pm

točn tko. če imaš srečo je mogoče samo na kakem spoju spustilo. sicer se pa za pameten denar da dobit tudi drug del, karkoli je že narobe, na netu sem pred kratkim našel kar nekaj oktavij ki se prodajajo po delih
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

apofis007
Nov uporabnik

Napisal/-a apofis007 Ne jan 17, 2010 2:28 pm

Sem dvignu avto, ampak je vse skupaj na takem mestu, da se ne vidi nič (ne iz spodaj ne iz zgoraj). Na obeh straneh se pa na tisti vezni steni (ne vem kako se ji reče) vidi sveže oljke. Probližno na obeh mestih, kjer pride drog od kolesa do hidravlike (če se ne motim je tisto kar pomika kolesi hidravlika).

Olje je vidno na podvozju nekje pod obema membranama (možno, da se motim, in da priteče po tisti steni spodaj iz kje drugje) in je vidno na obeh straneh.
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jan 18, 2010 2:04 pm

Pozdravljeni

Ja v vsakem primeru je potrebno najprej preveriti kje pušča, tako boste dobili bolj točen odgovor kako se okvarjeni del sanira. V koliko ne morete pogledati sami se zapeljite do kakšnega mojstra/mehanika in ta vam bo točno lociral okvaro. Potem pa se boste že lažje odločal kako naprej.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov