.GT. je napisal/-a:to ti je dihtnga na glavi pomoje šla saj ti čes avspuh meče olje al pa batni obročki ...nekaj ot tega dvojnega
valvoline je napisal/-a:
Če je to 1.3 accent standardna napaka - batni obročki. In to znucajo se ali zaštekajo samo oljni obročki,kompresijski so v redu.
Dobi se pocen navadno tesnilo za glavo za cca 20e(namest kovinskega ki stane 80-100e) in obročki so 70-100e. če si znaš sam porihtat z 100e zamenjaš obročke in je mir.
Energetik81 je napisal/-a:valvoline je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:1.5 gls
Sej je motor skoraj enak,vendar pr 1.5 se omenjena težava pojavi res pr malem številu avtov. 1.3 vsak drugi.
Potem imamo mi očitno neverjetno srečo, kajti naš 1,3 ne pokuri niti kapljice olja med menjavami (~10.000 km). Nivo ostane na max ves čas.
valvoline je napisal/-a:Zelo pomembno je da je skoz vzdrževan in da je tapravo predpisano olje noter. 5-40 ali 10-40 za 12 oz 16v mašine.Folk uporablja olje slabe kakovosti 15-40 in se potem pač to dogaja.
.GT. je napisal/-a:pa to ni nič meni je acent požr na 500 kilometrov že pol litra včasih haha:D nareo pa sem lih 700 pa je že se prodal naprej
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov