Nasveti in napotki ter povpraševanja...

baSix
Novinec

Alfa Romeo 146 - Par težavic

Napisal/-a baSix Po jan 18, 2010 5:00 pm

Lep pozdrav, torej pred kratkim sem dobil v roke puncin bodoč avto in sicer Alfa Romeo 146 z kar 235k prevoženimi kilometri, odzunaj je avto ohranjen fenomenalno le par napakic ima za katere bi pa prosil za pomoč.

Torej:
1. Že lep čas mi v omenjenem avtu utripa ta lučka http://www.brent-autos.co.uk/_images/warning-brake.gif kolko vem je to lučka za ročno zavoro, čudno je le da utripa zlo neenakomerno, naprimer po klancu navzgor gori pol se vgasne ko grem dol, ali ko zapeljem v luknjo utripne itd.

2. avtu v prostem teku poskakujejo obrati, in sicer najprej padejo an okrog 600 nato poskočijo na 1300 pa padejo ponovno na 700 poskočijo na 1200 nato se pa počasi umiri pri 900 obratih. Od enga kolega ko je mel tud alfo sem dobil informacijo da je možno da je zamašen zračni filter, ali pa da je motorček prostega teka pokvarjen.

3. to ni problem zanima me idino koliko je približno cena katalizatorja za ta model.

Hvala vnaprej za pomoč ;)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 18, 2010 5:24 pm

1. kučka pomeni premalo zavornega olja ali ti pušča ali so pa pakne oz ploščice proti koncu

2. ne vem če ima ta avto že ampak je lahko tudi LMM ali sonda na izpuhu, ki pošilja nepravilne podatke

3. cena je 326eur - http://www.herkules.si/index.php?productID=34107
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po jan 18, 2010 5:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po jan 18, 2010 5:30 pm

Hvala za odgovor, še eno smešno vprašanje, ali se ta zavorna olja razlikujejo glede na znamko avtomobila? Ali je vseeno katero olje se kupi? Aja še to kje se to sploh dolije? oops
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po jan 18, 2010 5:34 pm

baSix je napisal/-a:Hvala za odgovor, še eno smešno vprašanje, ali se ta zavorna olja razlikujejo glede na znamko avtomobila? Ali je vseeno katero olje se kupi? Aja še to kje se to sploh dolije? oops

DOt4 ali DOT3...odvisno kaj je predpisano. Ponavadi piše na čepu od rezervarja zavornega olja. Samo mešat jih ne, pa bo vse ok.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 18, 2010 5:36 pm

Zavorno olje mislim da uporabljajo TUTELA, kolikor jaz vem ni priporočljivo mešat. Za mašino mora imeti manjši kanistrček, ki kaše min in max mislim da na levi strani (bela posodica, črn čep)

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Po jan 18, 2010 7:43 pm

če pa obrati nihajo pa je za alfo normalno:D ker se vsaka zagaja :D
sdted
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov