Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Zdrobljena zadnja šipa na R19

Napisal/-a slavcdklavc Sr jan 06, 2010 8:22 am

Zdrobljena šipa na moji 19ki, vprašanje kaj čem naredit!
Šipa se mi je včeraj zdrobila sama od sebe (kar fino je počilo), peljal sem kolega domov približno 15km z priključenim gretjem zadnje šipe, tako da je bila šipa suha, ko sem mu ustavil, sem mu šel odklenit prtljažnik, ..., zaprl prtljažnik, se usedel v avto dal kontakt in bum :?
Koliko pride nova šipa in zamenjava le te in kaj so alternativne možnosti?
Kdo v Nm ali bližini se ukvarja s tem?
Sploh ker ni avto vreden več veliko, res pa, da je bilo v zadnjih 2 mesecih veliko postorjenega in zamenjanega.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jan 06, 2010 8:51 am

Po mojem je najboljša varianta lov po odpadih.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Sr jan 06, 2010 9:13 am

A je tebi tudi šipo ´napihnilo´ven? Mi je pred leti na Sunny-u naredilo tako. :-) Pa je avto na parkirišču stal (brez gretja šipe). Greš na odpad ali pogledaš malo po netu, daš ene 10-20€ za šipo pa menjaš. Teh avtov mislim, da je kar nekaj na razpolago.
Aja, pa če je šipa lepljena je dobro, da daš to naredit nekomu, ki približno ve, kako se zadevi streže.
lp

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Sr jan 06, 2010 10:15 am

Jo, šipo je kar napihnilo, je bila kar dosti izbočena. Sem tudi jaz na šihtu in vsak prosti čas, ki ga imam kličem po odpadih, trenutno se mi zdi še najboljša ideja, da bi kar vzel celo zadnjo havbo z steklom in zamenjal sam doma. Probavam dobit še iste barve če se le da (metalik zelena), da bo kar se le da malo dela. Od tvojih (timm) oglasov se mi zdi še najboljši tisti na bolhi.
Ve kdo zakaj se to naredi (šipa poči sama od sebe)?
Sam imam nekaj problemov z zadnjim gretjem šipe, dela, ne dela, je možno, da je to bil vzrok?

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Sr jan 06, 2010 10:46 am

Malo za hec... Kaj pa, če zavaruješ šipe? (pa malo počakaš z uveljavitvijo za stekla) ;-) Zakaj bi samo zavarovalnice nas obirale... :-)

Zakaj pa poči, pa pojma nimam - meni so rekli sto in en način zakaj bi naj šipo razneslo. Najverjetnejša mi je bila ta, da je prevelika temperturna sprememba v kratkem času. Bilo je mrzlo jutro in ko je posijalo sonce po avtu - BUM. :-)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Sr jan 06, 2010 10:59 am

timm je napisal/-a:Zakaj pa poči, pa pojma nimam - meni so rekli sto in en način zakaj bi naj šipo razneslo. Najverjetnejša mi je bila ta, da je prevelika temperturna sprememba v kratkem času. Bilo je mrzlo jutro in ko je posijalo sonce po avtu - BUM. :-)

Točno tako, meni je dva tedna nazaj počilo vetrobransko steklo, ravno zaradi prevelikih temperaturnih sprememb, poleg tega je pa šlo za slab ponaredek. Mojster, ki mi je menjal šipo je dejal, da se to kar rado zgodi, enostavno je material preveč obremenjen in poči.

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Sr jan 06, 2010 12:37 pm

zamenjaj komplet šipo z havbo vred.Jo boš našel sigurno in najceneje bo,ker izrezovanje in leplenje nove ni tako poceni(35-50€),pa še v barvi jo dobiš.Tako sem jaz dobil za enga.Original je bila 3 leta nazaj 160€.Poglej,če je prozorna ali zelenkasta(zatemnjena).
vw je boljši avto

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr jan 06, 2010 3:20 pm

če ti nikjer ne rata dobit, poklič na 041 665 867 ali pa 040 373 300 janko. je pred kratkim imel celo zeleno 19ko, in mislim da ima kar nekaj delov še. je pa okolica litije, Janče
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Po jan 18, 2010 2:24 pm

Hvala vsem za trud, končno imam doma zadnjo havbo s šipo, pa me zanima, ko bom izrezal šipo, kako jo čim bolje očistiti, bo razredčilo dobro? Ker šipe sem že rezal iz avtomobilov par let nazaj na praksi, naknadne obdelave pa nikoli nisem imel možnosti spoznati.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Po jan 18, 2010 6:53 pm

a to misliš celo šipo, ali samo rob šipe, kjer je ostanek lepila?
xXx

Skoda driver

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Po jan 18, 2010 6:59 pm

Samo rob šipe, drugo je itak čisto, zanima me kako odstraniti ostanke lepila, brez da bi poškodoval šipo, ter če lahko ostanejo manjši fragmenti lepila na šipi.

Pa še če kdo ve, ali lahko normalno prilotam kontakt za gretje zadnje šipe, ali je potreben kakšne poseben način lotanja?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Po jan 18, 2010 8:01 pm

za lotanje ne vem. kar se pa ostankov lepila tiče, vzameš oster olfa nož in lepo tik ob šipi porežeš stran. očistiš z nitrom in je šipa pripravljena za lepljenje.
xXx

Skoda driver

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 18, 2010 8:05 pm

Mgajvr je napisal/-a:za lotanje ne vem. kar se pa ostankov lepila tiče, vzameš oster olfa nož in lepo tik ob šipi porežeš stran. očistiš z nitrom in je šipa pripravljena za lepljenje.

+ splača se tudi z fenom malo segreti lepilo, da gre lažje dol.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Po jan 18, 2010 8:34 pm

Hvala za odgovore, bom mogoče jutr tut kej posliku sprot pa sporoču kako je ratal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov