bozzicek je napisal/-a:Zdravo, ko vžgem avtomobil, mi normalno dela, ko želim speljati pa motor pri cca 2000 obratih popolnoma zgubi moč, in sploh ne more preseči meje 2000 obr/min, kot da ga nekaj mori, po nekaj sekundah pa motor začne delovati normalno in vleče s polno močjo.
Gre se za Opel Astro H, letnik 2005, motor 1.9 cdti (110 KW).
Ali lahko kdo pomaga, kaj naj bi bilo, kakšen je predviden strošek?
.GT. je napisal/-a:ja to motora sam mori ker je tak naret ne smeš ti mrzlega nagajt čes in on sam bremza al kak ti naj povem pač...
bozzicek je napisal/-a:Zdravo!
Sem peljal vozilo k lokalnemu mehaniku, ker je pooblaščeni servis predaleč, in je le ta klical na servis Trobec, kjer so rekli da je potrebno zamenjati egr ventil, drugace naj ne bi šlo, ventil stane cca 270 eur + delo, mehaniku rečem naj ga samo spuca, ker še nevem kaj bom z vozilom naredil, nakar me mehanik po 10 minutah pokliče in pravi da avto vleče kot nor, da deluje vse kot mora. Računal mi je cca 1 uro dela. Ko pridem domov se mi prižge lučka za servis, naslednji dan je ta lučka ugasnila in se prižge tista za motor, ker je vikend sem mislil v ponedeljek na servis. Danes se vozim z avtom, ga segrejem in fino prediham, nakar ugasne tudi ta lučka in sedaj deluje vse tako kot mora...Hvala za pomoč, ker ste mi prišparali cca 300 eur, vsaka čast...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov