Nasveti in napotki ter povpraševanja...

LukL
Uporabnik

obd-usb vw/audi

Napisal/-a LukL To nov 17, 2009 9:52 pm

pozdravljeni! pomagajte mi na ebayu izbrat kabel OBD-USB, ker ravno ne znam nemščine čist v detajle mal mal težav gleda tega in se nebi rad nasral.
No rabim kabel obd-usb za vw/audi/seat/skoda, rabim ga večino za novejše modele od 2004 dalje, zdaj pa mi dajte kak predlog kaj bi blo najboljše?
drugače mam doma en tester za to grupo ampak nima usb priklopa njegov kabel da bi ga lahk na laptopa prklopu, ne testerju me pa ful moti, da se ne da vseh napak naenkrat pobrisat, pa včasih manjka nekaj besedila pri razlagi napake, pa včasih se v kak sklop noče conectat!
pa še neki me zanima: javi mi napako na golf V ; can't find DTC definitions; kaj bi blo to?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 19, 2009 1:22 am

Torej, ce bi ti zelel kabel, ki podpira tudi novejse modele potem potrebujes can-bus
kabel kajti tisti kabli so od 1990 - 2008~ vse ostalo je do 2004...

Pri VW Golfu V javi napako po iskanem DCT-ju to pa pomeni Diagnostic Trouble Code
torej imas starejso verzijo vag-com programa katera se niti te napake nima opisane...
vendar pazljivo v kolikor nimas original kabla Ross-Tech (kar predvidevam da ne) raje
ne menjaj verzije, ker lahko tako unicis/zaflesas kabel. Lahko pa kot sem ze omenil
kupis Ross-Tech komplet (ce ste ze nekaj delavnica).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Če nov 19, 2009 8:47 am

Če maš doma že en odb, si dobu tut kabl za update :roll:
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če nov 19, 2009 10:36 am

strmi je napisal/-a:Če maš doma že en odb, si dobu tut kabl za update :roll:

ja dobu kabel za update, sam je kabel z testerja pa priklop na računalnik preko COM porta, ne morem se pa direkt s prenosnikom vezat na avto ker nimam direkt kabla.

MacTron je napisal/-a:Torej, ce bi ti zelel kabel, ki podpira tudi novejse modele potem potrebujes can-bus
kabel kajti tisti kabli so od 1990 - 2008~ vse ostalo je do 2004...

Pri VW Golfu V javi napako po iskanem DCT-ju to pa pomeni Diagnostic Trouble Code
torej imas starejso verzijo vag-com programa katera se niti te napake nima opisane...
vendar pazljivo v kolikor nimas original kabla Ross-Tech (kar predvidevam da ne) raje
ne menjaj verzije, ker lahko tako unicis/zaflesas kabel. Lahko pa kot sem ze omenil
kupis Ross-Tech komplet (ce ste ze nekaj delavnica).

kaj pa od 2008 dalje je pa spet drug al je enako recimo za 2009/10

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če nov 19, 2009 1:09 pm

LukL je napisal/-a:kaj pa od 2008 dalje je pa spet drug al je enako recimo za 2009/10

od 2004 > do 2010 pa so t.i. Micro Can kabli, torej podpirajo samo vozila s can-bus to
so od tistega letnika dalje. Torej v grobem potem potrebujes 2 kabla in sicer navaden
can in mico can (v kolikor bi zelel pokriti od 1990 > 2010 v skupnem)

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Pe nov 20, 2009 7:33 am

Tole si nabavi: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CAN-BUS- ... veQ5fTools

Jaz sem pri tem možakarju iz Hong Konga nabavil že 2 ista kabla. Ravno včeraj sem šel iskat na pošto drugega za kolega, ki sem mu ga jaz naročil, ker imam na Ebayu odprt račun itd. Dal sem cca. €18. Carine pa davka naši sploh ne računajo, tako da nimaš nobenih komplikacij. Prvič mi je poštar ovojnico kar v nabiralnik vrgel, ker je na njej obkrožena pošiljka kot "gift"-darilo.
Potem si nabavi še program ScanMaster, pa rabiš še prenosnika, da ravno z PC-jem ne skačeš okoli avta. Ta program ti izrisuje grafe (lambda sonde, long, short fuel trim itd). Poglej si na netu za ta program, kaj vse ti omogoča.
http://www.skpang.co.uk/catalog/images/ ... nshot2.gif
Zraven kabla dobiš tudi ta program, sicer v demo verziji plus še cel kup drugih in driverje.
Če boš nabavil ta kabel in če se ti bo ustavilo pri nalaganju driverjev, pa spet vprašaj kako pa kaj, pa ti naprej opišem postopek, ker sem se tudi sam zaj.+vsi moji kolegi s tem. So pa te problemi na XP-jih. Kako je pa z novimi Windowsi, pa ne vem.

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri So nov 21, 2009 12:42 pm

McBobo je napisal/-a:Tole si nabavi: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CAN-BUS- ... veQ5fTools

Jaz sem pri tem možakarju iz Hong Konga nabavil že 2 ista kabla. Ravno včeraj sem šel iskat na pošto drugega za kolega, ki sem mu ga jaz naročil, ker imam na Ebayu odprt račun itd. Dal sem cca. €18. Carine pa davka naši sploh ne računajo, tako da nimaš nobenih komplikacij. Prvič mi je poštar ovojnico kar v nabiralnik vrgel, ker je na njej obkrožena pošiljka kot "gift"-darilo.
Potem si nabavi še program ScanMaster, pa rabiš še prenosnika, da ravno z PC-jem ne skačeš okoli avta. Ta program ti izrisuje grafe (lambda sonde, long, short fuel trim itd). Poglej si na netu za ta program, kaj vse ti omogoča.
http://www.skpang.co.uk/catalog/images/ ... nshot2.gif
Zraven kabla dobiš tudi ta program, sicer v demo verziji plus še cel kup drugih in driverje.
Če boš nabavil ta kabel in če se ti bo ustavilo pri nalaganju driverjev, pa spet vprašaj kako pa kaj, pa ti naprej opišem postopek, ker sem se tudi sam zaj.+vsi moji kolegi s tem. So pa te problemi na XP-jih. Kako je pa z novimi Windowsi, pa ne vem.

Jaz sem nabavil tole, kar si predlagal... prosim za nadaljnje inštrukcije 8)

Sam kako je možno, da v bistvu prodaja za đabe? Zasluži nekaj pri poštnini? Nič jasno...

Uglavnem, v ponedeljek bom plačal, potem pa naprej...
Modrost se prepira z molkom

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo So nov 21, 2009 1:37 pm

Zdaj bo ene 3 tedne potovalo. Potem pa sam poizkusi naložiti driverje. Če ne bo šlo, pa me takrat spet kontaktiraj. Medtem pa si kupi ali kako drugače :roll: program ScanMaster , da se že seznaniš z njim.

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri So nov 21, 2009 9:52 pm

McBobo je napisal/-a:Zdaj bo ene 3 tedne potovalo. Potem pa sam poizkusi naložiti driverje. Če ne bo šlo, pa me takrat spet kontaktiraj. Medtem pa si kupi ali kako drugače :roll: program ScanMaster , da se že seznaniš z njim.

Zmajnenu! 8)

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So nov 21, 2009 10:31 pm

McBobo je napisal/-a:Zdaj bo ene 3 tedne potovalo. Potem pa sam poizkusi naložiti driverje. Če ne bo šlo, pa me takrat spet kontaktiraj. Medtem pa si kupi ali kako drugače :roll: program ScanMaster , da se že seznaniš z njim.

pa je ta kabl tud za nove modele 08/09/10?

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Ne nov 22, 2009 10:58 am

LP!
Če prav zastopim, pol si js nabavim tale kabel z ebay-a, pa na laptopa naložim program scanmaster pa to je to. Oz. ka je pol še z driverji, al kk je to. A se da to met za domačo uporabo. Ali je možno, da če prklaplam na avto tut kaj pokvarim...
LP!

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Ne nov 22, 2009 9:21 pm

Z ustreznim programom bi lahko tudi kaj "pokvaril".

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po nov 23, 2009 12:15 pm

LukL je napisal/-a:
McBobo je napisal/-a:Zdaj bo ene 3 tedne potovalo. Potem pa sam poizkusi naložiti
driverje. Če ne bo šlo, pa me takrat spet kontaktiraj. Medtem pa si kupi ali
kako drugače :roll: program ScanMaster , da se že seznaniš z njim.

LukL: Kljub temu dela ali ne dela... ne bos mogel tega kabla uporabljati v vag-com programu
torej to odpade... ne vem cemu se se vedno odlocas... imate delavnico v kateri bi moral
biti se vec kot samo dvojni kabel... kvecjemu kaksna od teh spodnjih opisanih naprav:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 07&start=0

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po nov 23, 2009 8:40 pm

MacTron je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:
McBobo je napisal/-a:Zdaj bo ene 3 tedne potovalo. Potem pa sam poizkusi naložiti
driverje. Če ne bo šlo, pa me takrat spet kontaktiraj. Medtem pa si kupi ali
kako drugače :roll: program ScanMaster , da se že seznaniš z njim.

LukL: Kljub temu dela ali ne dela... ne bos mogel tega kabla uporabljati v vag-com programu
torej to odpade... ne vem cemu se se vedno odlocas... imate delavnico v kateri bi moral
biti se vec kot samo dvojni kabel... kvecjemu kaksna od teh spodnjih opisanih naprav:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 07&start=0

že, že vse lepo in prav, ampak problem je v tem da pr nas ni avtomehanična delavnica... če bi blo na dan 10 ljudi s pržgano lučko bi bla taka stvar za 6.000€ idealna, tak pa, pr nas kupiš pa maš takih avtov 30-40 avtov na leto in pol je ta mašinca čez 3 leta že zastarela...

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri To jan 05, 2010 12:47 pm

Kabel prispel... v naslednjih dneh se lotim igranja z njim... prosim za nadaljnje inštrukcije... :D verjetno najbolje, da na ZS.

monaco
Nov uporabnik

Napisal/-a monaco To jan 26, 2010 1:40 pm

A se z raznimi "KKL interface" da uporabljat tudi ScanMaster ali Digimoto ali so samo za Vagcom 4.09?

V čem je pa razlika med zgornjim in kakšnim z ELM327? Namreč tudi tist z ScanMaster ali Digimoto deluje brezhibno, to pa je pravzaprav tudi vse kar sem uspel z njim naredit...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov