Na opel vectri 97' (Vectra-B 1.6 motor JBF19 ) mi je crknilo centralno zaklepanje. Razen voznikovih vrat (+prtljažnik) ki imajo ključavnico se ostalih vrat ne da odklenit. Niti od znotraj. Kljukice gredo prosto gor/dol brez efekta. Na začetku sem si pač rekel, da bom pač zdržal s tem dokler se ne naveličam avta, dokler mi ni zmanjkalo goriva, ko sem poštekal da so ena izmed večno zaklenjenih vratc tudi tista za gorivo. Ne morem niti tankat. Klical sem na pooblaščeni Opel servis, kjer ne vedo točno kaj je šlo, ampak takoj mi je rekel, da bo popravilo stalo precej, tam od 300EUR dalje, ker je treba naročiti del iz nemčije. Omenjal je ali enoto ali motor.
Brskal sem po netu in videl da se enota za centralni zaklep prodaja za cca 50EUR na neki nemški strani, vendar pa je za Vectra-A, starejši model. Za Vectra-B je nisem našel.
Rad bi se izognil večjim stroškom popravila, glede na to da je avto vreden kakšnih 1000EUR max. Mi lahko kdo svetuje:
- iz česa sestoji centralno zaklepanje, kje se fizično nahajajo sestavni deli sistema?
- kako lahko diagnosticiram kaj je odpovedalo?
- kje lahko najdem nadomestni del, na internetu, specializirani trgovini?
- lahko nekako pohekam vratca za gorivo da lahko vsaj tankam?
Hvala