Nasveti in napotki ter povpraševanja...

LukL
Uporabnik

alfa 147l.06 kje ima priklop obd?

Napisal/-a LukL Pe jan 29, 2010 7:19 pm

pozdravjeni! zanima me kje ma ta alfa priklop za računalnik
pod volanom sem že vse pregledal nima, pogledal sem tud že kake skrite predalčke pa ne najdem!!!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: alfa 147l.06 kje ima priklop obd?

Napisal/-a Ivan36 Pe jan 29, 2010 7:30 pm

LukL je napisal/-a:pozdravjeni! zanima me kje ma ta alfa priklop za računalnik
pod volanom sem že vse pregledal nima, pogledal sem tud že kake skrite predalčke pa ne najdem!!!

When Jano reprogrammed the ECU he pluged the laptop directly into the ECU. You likely to find the OBD2 connector in near the fuse box. Try removing the panel that the fuse box sits behind and have a look in there. I've never come across any of the new ODB connections being under the bonnet. This is mainly because live engine parameters can be taken from the ECU while your driving. Aiding any fault finding. Hope this helps guys.
2 možnost :
All petrol cars sold within Europe since 1 Jan 2001 must have on-board diagnostic systems to monitor engine emissions.

These systems were introduced in line with European Directive 98/69/EC to monitor and reduce emissions from cars.

All new cars must also have a standard EOBD diagnostic socket that provides access to this system. The EOBD connector is required by the Directive to be located within the passenger compartment of the car, within reach of the driver's seat. Tools should not be required to reveal the connector, but it may have a removeable cover over it.

Having made a provision for the petrol car diagnostic connector, the diesel one should be in the same spot.

Hope this helps
:roll: ;)

Eni pa res ej :( ...........

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe jan 29, 2010 7:42 pm

Ivan36 je napisal/-a:Eni pa res ej :( ...........

kaj še vprašat ne smem? kljub temu da sm že pol avta pregledal...

vse mi je jasno, kje imajo ponavadi avti te konektorje ampak na tem pa enostavno ne najdem

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So jan 30, 2010 8:18 am

Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jan 30, 2010 7:09 pm

LukL je napisal/-a:kaj še vprašat ne smem? kljub temu da sm že pol avta pregledal...

vse mi je jasno, kje imajo ponavadi avti te konektorje ampak na tem pa enostavno ne najdem

Saj je prav, da si uprašal :D Stric prvo pol pa še mi ;)

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne jan 31, 2010 10:30 pm

Ivan36 je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:kaj še vprašat ne smem? kljub temu da sm že pol avta pregledal...

Saj je prav, da si uprašal :D Stric prvo pol pa še mi ;)

se mi je zdelo da bom tuki hitrej ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov