Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Nihanje obratov renault megane l.00

Napisal/-a Hribo Ne jan 31, 2010 2:34 pm

Pozdravljeni
Renault megane1.4 16v l.00 140000 km prevozenih.Tezava nihanje obratov.Poudarit moram da v mrzlem casu se to dogaja bolj ,kadar sem ga kupil tega ni počel in je blo Topleje. Po nekaj km ali nekaj zagrete temparature .oz ce je zelo minus niha vse do skoraj stalne temparature .Kasneje pri stalni temparaturi Neha in deluje Brez nihanja.Ne sveti dobena opozorilna lučka. Dam avto na tester pri nas na formi in na prijateljevi.Dobeden nič ne pokaže.Kaj pa zdaj??
Menjam preventivno tipalo temparature. Nič . Očistim motorček prostega teka.Nič, Menjam Gumice spredaj na kolektorju in ostalo ter vse od kolektorja do filtra ter plastične dele z loputo in vsem očistim in spiham . Spet nic boljse zdaj pa več nevem. Avto vleče dobro po vseh valjih,cinspule delajo, poraba normalna nic pretirano....

Zasledil sem da se je to dogajalo v neki starejsi temi na
http://slo-tech.com/forum/t331525
Najbolj me zanima kaj je vzrok tega katerega ne ugotovim in mi neda miru.
Hvala za odgovore tistim ki vedo za kaj gre in so odprali napako na način katerega
bi prosil za pomoč pri moji težavi.
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne jan 31, 2010 5:54 pm

Če je motorček zanič ga lahko čistiš 100- krat pa ne bo spremembe. Ni nujno, da vedno pomaga čiščenje. Pri meni ni in tudi tester ni nič zaznal.
Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne jan 31, 2010 6:20 pm

ful čudno da na tistem forumu tud noben ne ve

moram rečt da se meni dogaja enako, v mrzlem mi pa še ugaša :roll:

mehanik mi je govoril o elektroniki, ampak jaz ne bom metal denarja stran za raznorazne poizkuse

kakšen problem majo renoji tu ? :evil:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 31, 2010 6:24 pm

Imamo podoben problem pri našem avtu ... najverjetneje je za zamenjat računalnik, ki nadzira vbrizg goriva. Pri Ford Mondeotu (1995 letnik) bi to prišlo okoli 200€.

<če se pa motim, pa me prosin popravite, da ne bom ''širil'' napačnih informacij>

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 31, 2010 7:29 pm

Najprej se očisti loputa in ventil prostega teka,pregleda se tesnost kolektorja sesalnega in izpušnega (če pušča izpušni oz. je počen lahko to moti sondo in z večanjem temperature se tudi razpoka oža in zato segret ne niha),tesnost podtlakov,lahko prebijajo kabli in ga to moti...Za koliko pa sploh nihajo obrati??

majstr_
Nov uporabnik

Kraj: idrija

Napisal/-a majstr_ Ne jan 31, 2010 8:02 pm

Imel isti prublem.
Rešitev je sledeča, gumice na loputi so izgubile svojo funkcijo, in ne dihtajo več, zato zrak vleče mimo in obrati skačejo. Možno je da je tudi katera od gumic na sesalnem kanalu.
No turbo No fun ;)

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo Ne jan 31, 2010 8:46 pm

Pozdravljeni
Najprej se zahvaljujem vsem za razne odgovore.
Kot vidim je ta tezava pogosta pri teh modelih in raznolika.Za motorcek nebi rekel da je kriv ker potem bi to počelo skozi.Ga ne izklučujem in si ga bom sposodil v trgovini za preizkus le tega je kar draga zadeva to in neko metanje denarja vstran po nepotrebnem . O elektroniki bom povprasal nasega avtoelektričarja ki hodi občasno k nam,da mi pove kaj več o tej možnosti samo to napako bi skoraj da moralo pokazat tester ce bi problem izviral iz strani elektronike spet pa nemores izključiti le tega.
Na sesalnem kanalu že menjal vse stiri gumice.Dve Gumici sta na loputi bom naročo pri Renaultu ,teh stvari nimajo skoraj nikjer v avtotrgovinah ,bom se to zamenjal ni nek strosek upam da bo rezultat uspešen. Ima gdo mogoce kataloški stv. tak mimogrede.

čare je napisal/-a:Najprej se očisti loputa in ventil prostega teka,pregleda se tesnost kolektorja sesalnega in izpušnega (če pušča izpušni oz. je počen lahko to moti sondo in z večanjem temperature se tudi razpoka oža in zato segret ne niha),tesnost podtlakov,lahko prebijajo kabli in ga to moti...Za koliko pa sploh nihajo obrati??

Čare hvala za napotke. Obrati nihajo med standardnim prostim tekom točno nevem. Dam primer: 750 in do 1500 nad 2000 km/h Nikoli. Zanimivo pa tole ga prizgis on dela normalno.Prvo na 1100 namiru.Dokler ga ne peljes ali mu pokazes gas je ok.Potem niha med 1100 do 2000 in kadar se zagreje upade prosti tek na 750 in spet niha med 750 do 2000 vse do stalne temparature oz.nekaj km vožnje.Potem neha nihat.Nesmem pozabit na:Če stoji nekaj časa na miru npr: pol ure uro in on se vrjetno malo segret na kazalcu skoraj da opazno ali pa ne.Takrat ne niha se ga normalno pelje in ne niha.
Nisem se probal ce bi ga pustil da se zagreje od prvega vziga do vklopitev ventilacije oz. stalne temparature če bi nihal. Moram poskusit jutri.
Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Po feb 01, 2010 8:33 am

Imel sem identično napako na Clio-tu. Peljal sem ga na 3 servise, noben tester ni pokazal nič. Po kakšnem mesecu zafrkancije se je ugotovilo, da sem imel na glavnem računalniku (vbrizga) umazane in malo zamaščene kontakte. Pet min dela in kontakt spray, pa je bilo rešeno.

majstr_
Nov uporabnik

Kraj: idrija

Napisal/-a majstr_ Po feb 01, 2010 10:56 am

Če boš imel težavo z nakupom gumic za loputo javi, jaz sm jih dobil v 1 dnevu, cena za obe pa je okoli 15€, čeprav sem 99% da potrebuješ samo notranjo gumico.
No turbo No fun ;)

saks
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a saks Sr feb 03, 2010 7:39 am

Pozdravljeni!

SAm imam tudi prav isti problem! Pa sem menjal motorček in je isto.Kot sem sedaj prebral bom probal menjati še gumice.

Hribo: a si že menjal gumice, pomaga?

LP
saks

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo Sr feb 03, 2010 6:11 pm

Gumic se nisem menjal.Sem naročil na Renault.Motorcek če bi bil hin bi skoz to delalo, vsaj jaz mislim tako ,zaj moznost je večkot se ze ve. Sam se nisem pomislil na loputo in na njej je feder in nek motorcek ce bi to kaj zajbavalo. Probaval bom Gumice komplet ,potem, loputo motorček , lanbda sondo ceprav nevem.,... Potem pa bom nanj spusto električarja čeprav nevem to se imam v planu ker mi nebo dalo miru prej! Zal delam od 7h do 17h pa se nekako nisem uspel zaceti dele pa sem si priskrbel,bom pa sporočil če se odpravi napaka in kako. Lp

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo So feb 06, 2010 5:40 pm

Pozdravljeni
Zamenjal sem vseh 7 tesnil okrog sesalnega kolektorja in na loputi.Ter vse očisil v nulo.
Pri loputi se je gumica kar utrgala ko sem jo hotel snet (vse gumice so bile trde od vročine) in niso več služile svojemu namenu.
Problem je bil samo v gumicah sedaj deluje lepo mirno sprva na 1100 potem pa na 750 brez nihanja.Strošek gumic na orginal servisu Renault okrog 30€.
Menjava lopute,motorčka in se kaj drugega ni bilo potrebno.
Vsi ki ste se trudli z mojo tezavo se vam zahvaljujem in res kaj ti naredijo ene gumice preglavic ,..
Temo Zaklučujem moja težava je odpravljena.
Hvala ter Lep Pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558, vuli in 11 gostov