Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SMILEY
Nov uporabnik

ASTRA H 120KS 1,9cdti PROBLEM(lučka za izpuh)???

Napisal/-a SMILEY Ne feb 07, 2010 7:19 pm

Pozdravljeni,

imam problem na astri h 1.9cdti 120ks in sicer se mi je užgala lučka avto s ključem poleg nje pa gori oranžna lučka za izpušne pline(agregat).
Ko pohodiš plin do konca, je motor zelo slabo odziven, počasi se vrti do nekje 2850 obratov, šele tukaj pa se zavrti turbina. Med vožnjo včasih turbine sploh ne zalaufa in je treba ustavit, ter ponovno zagnat motor, potem zopet dela nekaj časa.

Računalnik je zabeležil napako P2279(intake air leak). Danes sem očistil EGR ventil, je bil kar zapacan, vendar se avto ne obnaša nič kaj drugače.

Je imel kdo mogoče podobno izkušnjo oz pozna kakšno rešitev?

Hvala,
LP

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne feb 07, 2010 8:24 pm

Ali ma partikel filter? Drugače js sm mel pri moji težave samo z egr ventilom. Avto sploh ni vleku, al pa je potegnu in potem spustu in to ponavlu.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne feb 07, 2010 9:00 pm

Upam da znaš brat angleško, drugače pa imaš probleme z EGR ampak ni nujno, da je samo zapacan lahko je tudi crknil, to najprej poglej, če te bo slučajno še zajebaval ja sigurno lambda sonda, ki je takoj za turbino oz katalizatorjem
http://www.astraownersclub.com/vb/showt ... ?p=1746396

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: ASTRA H 120KS 1,9cdti PROBLEM(lučka za izpuh)???

Napisal/-a sašo5 Ne feb 07, 2010 10:22 pm

SMILEY je napisal/-a:
Računalnik je zabeležil napako P2279(intake air leak). Danes sem očistil EGR ventil, je bil kar zapacan, vendar se avto ne obnaša nič kaj drugače.

bo treba EGR menjat, ker težavo povzroča elektronika na njemu......(pogosta napak pri tem motorju; je pa Pierburg)

SMILEY
Nov uporabnik

Re: ASTRA H 120KS 1,9cdti PROBLEM(lučka za izpuh)???

Napisal/-a SMILEY Po feb 08, 2010 9:01 am

sašo5 je napisal/-a:
SMILEY je napisal/-a:

bo treba EGR menjat, ker težavo povzroča elektronika na njemu......(pogosta napak pri tem motorju; je pa Pierburg)

Je pa še nekaj, ko sem odklopil EGR in ponovno štartal se je avto obnašal isto kot da bi bil EGR prkloplen(se pravi da je verjetno res crknil elektronski del).

Avto mislim da ima partikelfilter.

centro
Nov uporabnik

Napisal/-a centro Po feb 08, 2010 10:53 am

mojemu kolegu se je isto dogajalo da ni vleku avto zdj sm mu pa očistu egr avto vleče normalno prižiga pa se lučka za motor, ki se prej ni. avto sem ze dvakrat priklopil na tester ter zbrisu napako pa se prižge nazaj.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558, vuli in 11 gostov