Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 09, 2010 1:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Moj 12/05(06 modelno leto) golf V ima Sachs-a in je crknil pri dobrih 70k km! Upam, da je napak odpravljena...

ni, ker v novi mkVI (22.000km) že čuti tresljaje.....(pa je 110ps brez čipa) tako da..... :roll:

P.S igra pa ena stvar veliko vlogo; uničiš ga lahko namreč sam in to dokaj hitro - ta z mkVI ima kr breg v garažo in ko zjutraj hladen v rikverc zaštarta, si lahko samo misliš, kako mu je.....(vztrajniku namreč :-P ) ....ampak vseeno, ne bi smelo bit tako "šit"....

moja bivša petica (2006) laufa b.p. 99.000 ima sedaj prevoženih, čipana od prvega dneva na polno, tako da.....

PS1. audi na vzdolžnih motorjih problemov nima.....

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To feb 09, 2010 3:01 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Trest začne postopoma vse bolj, če recimo kupuješ avto, je dobro pogruntat že ko je v začetni fazi. Na servisu pa itak palijo na polno. Pri svojem mojstru sem za ga pa zamenjal za dosti manj, pozabil sem konkretno ceno. Vglavnem zrihtal ga je zelo poceni in še menjava je bila za bolj simbolično vsoto, če upoštevaš koliko dela je.

Pokvari se pa lahko, ker je dvomasni in s tem so kar pri nekaj znamkah(vem da še pri bmw) meli v začetku probleme(je že kar dosti napisano o tem po avtomobilizmu). Konkretno pri mojem golfu je proizvajalec Sachs in pomoje še pri marsikateri znamki. Če ti pa ni jasno, si poglej kako deluje ta dual mass flywheel na youtube-u...

http://www.youtube.com/watch?v=YnaXB8q3uzQ

Pa poglej komentarje spodaj... :D

Aaa, nisem vedel, da ima dvomasni vztrajnik. Dobra animacija, hvala za link.
Sem prej mislil na normalni vztrajnik, kjer pa res nima kaj it, ker je navaden jeklen disk.

Sicer pa mi ni jasno, kako lahko taka firma zafura vztrajnike, da tako crkujejo...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 09, 2010 4:45 pm

Ja in še dejstvo, da se te znamke ne spravijo nad take znamke glede garancije. Mogoče se pa tudi to, pa še zraven oderejo stranke... Zdaj bi bil pa skrajni čas, da nehamo ta OFF ali pa nadaljujemo na stari temi o vztrajnikih.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Mojca558, vuli in 8 gostov