Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DaJoker
Nov uporabnik

Kraj: Celje

VW POLO 1.9 SDI - OPEN AIR - nekaj vprašanj

Napisal/-a DaJoker Pe jan 29, 2010 10:34 am

Avto je letnik 1997, z opremo open air, kar pomeni, da ima platneno streho z električnim pomikom. Streha seveda prepušča na gumici, pa me zanima, če obstaja kakšna preprosta rešitev ali je nujno potrebna menjava gumice? (če kdo ve, naj prosim napiše ceno)
Drugo vprašanje je klasika - zmrzovanje vrat - tapeto sem odstranil in našprical vodila in mehanizem z mastjo v spreju - ni pomagalo. Imate kakšno pametno rešitev?
Tretje pa se nanaša na centralno zaklepanje. V panelu kjer so varovalke in releji je narisano, da za centralno zaklepanje in vžigalnik skrbi rele št. 28. Na ploščici tega releja ni - vsaj ne s to oznako. Bil sem na nekaj odpadih pa ni v nobenem polotu, golfu III in novejšem VW-ju releja s to oznako. Če je kdo lastnik podobnega avta, me zanima kako ima on to rešeno. Lahko pa, da sploh ni kriv rele ampak "pumpa", ki odpira mehanizem. Tu me še zanima, kakšna je cena releja in pa pumpe.

Hvala vnaprej za vsakršno pomoč in nasvet!

DaJoker
Nov uporabnik

Napisal/-a DaJoker Pe jan 29, 2010 7:38 pm

Popravek - ni rele št. 28, ampak je 28. položaj varovalke... Na panelu, ki je pod armaturo pa je varovalk komaj 21 (!?!?!) - pomoč?
Slika

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So jan 30, 2010 8:01 am

Slika

Št. 21 je varovalka za centralno zaklepanje, notranja osvetlitev, ...
Št. 22 je varovalka za vžigalnik, radio

DaJoker
Nov uporabnik

Napisal/-a DaJoker So jan 30, 2010 11:30 am

Najlepša ti hvala! Bi mi lahko podal link, kje bi našel čemu je kakšna varovalka in kateri rele namenjen?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 30, 2010 11:33 am

autodato dj dol pa notr poisci
Ni vse res kar napišem

DaJoker
Nov uporabnik

Napisal/-a DaJoker Sr feb 17, 2010 1:15 pm

Pri centralnem je hin pumpa... Bo treba menjati. Zanima me še, če veste, kje bi se dalo ugodno dobiti gumico za open air streho?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov