Nasveti in napotki ter povpraševanja...

x-man1
Nov uporabnik

clio II ventilacija

Napisal/-a x-man1 Če feb 18, 2010 3:15 pm

Pozdravljeni imam cliota II letnik 2005 z avtomatsko klimo. In imam 2 problema.
1. Ko povečujem moč ventilatorja začne tam pri 4. stopnji(včasih tudi pri tretji) spuščat neke čudne zvoke, kot bi se trese al bil zanič motorček. Začne ropotat, bolj višam stopnjo moči bolj ropota(ne mislim s tem da bi tolk ropotalo da ne bi mogel biti v avtu ampak sliši se) in se mi zdi da ventilator nima take moči, kot bi jo moral imet.
2. Poleti mi je klima normalno delala ročna in avtomatska. Ko pa sem jo pozimi enkrat prižgal mi prvo ni delala avtomatska je delala samo ročna - ko sem pritisnil gumb AC se je prižgala če pa sem potem pritisnil še gumb AUTO se je pa ugasnila. Sedaj mi pa ne dela nič ne ročna in ne avtomatska, na armaturi se mi pri gumbu prižge lučka(pri gumbu AC) vendar se ne sliši tist "ck" iz mašine.

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če feb 18, 2010 3:48 pm

Tisto prvo težavo je mev kolega na megano 05l, da je ventilator ropotav pa mu ni preostalo drugega kot novga kupit 220€ .Ko je barav na serviso kaj je narobe pa mu mojster reče nič neki ropota,in nato kako dovgo bo delo pa reče lako jutri c---n al pa nikoli.Potem ,ko ga pa je zamenju je pa tastarga dav pregledat el.mehaniko v službi in ga mu je popraju mu je pa ohišje ropotalo po veternici.Uradno se pa ne da razstavljat.lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če feb 18, 2010 4:10 pm

Ležaj je hin, če je motor ulit se ne da popravit, ker se ga ne da razdret

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita So feb 20, 2010 6:10 pm

Imel sem isti problem z ropotom ventilatorja pri mojem Cliu (2002). Problem je v ležaju veternice in potem pri določenih vrtljajih ruži....s časom pa je le pojačalo....Sicer je delalo normalno, le živčen sem bil ko sem poslušal konstantno ruženje.... Ne da pa se razstavljat in s tem popravljat. No....vsaj pri mojem je bilo tako. Kupil sem rabljenega ...malo sem tvegal, ker bi lahko čez čas začelo isto delat...ampak mi sedaj dela že 2 leti tip top....

Tudi sam sem zamenjal, ker ni treba bit ravno nek jederski fizik, da to narediš.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Mojca558, vuli in 8 gostov