Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mashenka
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Rover 214i - brisalci

Napisal/-a Mashenka Po feb 22, 2010 12:21 pm

Lepo pozdravljeni,

na to temo je bilo že nekaj sporočil, a vseeno vprašam, da bo za ziher. :)
Avto je star 11 let, prevoženih ima 105.000 km. Predvčeraj sva naredila tehničnega, tako da vse najpomembnejše reči štimajo. No, pred kratkim mi je šel motorček za ventilator, če ima to kaj veze, a je sedaj popravljen (plačala sem 50 €, to je veliko, kajne?).

Brisalci mi pa že kak teden nagajajo in nič ne kaže, da bodo sami od sebe odnehali :) Pri intervalnem brisanju na prvi najpočasnejši stopnji se zaustavljajo, kot da bi se prilepljali na šipo in ko jih ugasnem, se zaustavijo na vertikali ali nekje vmes in po dveh, treh sekundah počasi odškripajo nazaj v ležeče stanje. Na drugi in tretji stopnji hitrosti je pa vse normalno, lepo zvezno brišejo. Najprej sem mislila, da je gumica postarana in se lepi na šipo, a ni v tem fora, ker imajo isto čudno pot tudi odmaknjeni s stekla.

Bo treba k avtoelektričarju? Če je pa slučajno kakšna enostavna finta, bi pa poskusila popraviti tudi sama. :?

Hvala že vnaprej! M.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po feb 22, 2010 3:48 pm

Pozdravljeni

Potrebno je podreti, ščistiti in namazati vodila ( delalo bo vse slabše in na koncu se ustavi in pregori motorček ). Sicer so za to ukvaro bolj znani pri vag koncernu, vendar tudi ostale znamke niso imune na rjo/korozijo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po feb 22, 2010 5:44 pm

Če te prav razumem se ti pri intervalnem ter enkratnem brisanju (da gre brisalc sm enkrat gor pa dol) brisalci ustavlajo sred šajbe?
Če ja, je to standard napaka na roverju. Razdreti je treba vse okrog tiste črne plastike pri brisalcih (seveda je treba brisalce dol vzet), odstranit motorček ter ga odpret in polotati kontakte, ki drsijo po eni "šajbi".
Aja, motorček je zanetan oz. zakovičen, zato je treba nete oz. kovice povrtati ali pa odpilit, na koncu pa nekako zapreti z navadnimi šraufi.

Uporabniški avatar
Mashenka
Nov uporabnik

Napisal/-a Mashenka Po feb 22, 2010 5:59 pm

Hvala obema za odgovore, zelo sta pomagala! :D ;)
LinuxFuter, ja, prav si razumel, točno to je narobe. Glede na to, da nasveta ne zvenita ravno kot enostavna fora, bo treba najbrž na popravilo. :) Kak pameten predlog morda, kam naj grem za to (Ljubljana)? Koliko bi bila fer cena za to?

Hvala! M.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558, vuli in 11 gostov