Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Drbekunis
Nov uporabnik

Težave s ključi?

Napisal/-a Drbekunis Če avg 21, 2008 7:14 am

Avto je r-clio, letnik 2001. Težava s ključem se je pojavila že dolgo nazaj in sicer mi ga ni prepoznalo - utripal je rdeči led krogec. Avto sem občasno vžgal le tako, da sem prižigal brez kontakta. Ok, ta ključ sem dal na stran in uporabljal samo rezervnega in je delal bp. Pred kratkim pa so se iste težave začele pojavljati tudi s tem ključem.

Preden se odpravim na diagnostiko bi rad slišal še vaša mnenja - je potrebno sprogramirati oba ključa na novo, je morda problem kje drugje, imobiliser?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Landy
Nov uporabnik

Napisal/-a Landy Če avg 21, 2008 10:00 am

Mislim,da boš mogu naročit nov ključ, Pri meganu se je meni pojavil isti problem in sem moral naročiti nov ključ. Isto se je zgodilo na službenemu kanguju.

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Če avg 21, 2008 10:31 am

Se pravi, da sta v mojem primeru hin oba ključa?

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Če avg 21, 2008 10:47 am

Kaj pa če je samo kakšen slab kontakt v ključu? Jaz bi poskusil razdreti ključ in malo spucal in pregledal kontakte. Na mojemu avtu je delovalo, ko mi je šlo daljinsko zaklepanje/odklepanje.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če avg 21, 2008 11:03 am

Pri Citroenu nagaja razmajana špula v demobilizatorju, ki je okoli ključavnice. Poceni kos, ki se ga da tudi enostavno nazaj polotati in spet dela.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če avg 21, 2008 11:57 am

nekaj podobnega se je dogal nam...šlo je neko ohišje klučavnice za vžiganje avta...strošek je bil 8000sit
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če avg 21, 2008 9:29 pm

Za začetek očisti kontakte in menjaj baterijo. Ker 7 let stara baterija je enostavno hin.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če avg 21, 2008 9:46 pm

Kot piše oba ključa zezata? Baterijo vseeno menjaj.

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Če avg 21, 2008 9:49 pm

Bom menjal še bateriji, ampak daljinsko odpiranje dela.

Landy
Nov uporabnik

Napisal/-a Landy Pe avg 22, 2008 9:46 am

Drbekunis je napisal/-a:Bom menjal še bateriji, ampak daljinsko odpiranje dela.

Men je daljinsko tudi odklepalo, sama blokada pa je še zmeraj delovala. Poskusi zamenjat baterijo pa poročaj.

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Pe avg 22, 2008 9:50 am

Fantu od sestre je isto delalo tako na cliotu. Pač ko je hotel vžgati avto je utripal le rdeč krogec, ampak v ene tretjem poiskusu mu je pa vžgal. Tako da je dal narest nov ključ in avto vžiga k s puške :D Res pa da stane izdelava novega kluča kar veliko :o

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe avg 22, 2008 10:50 am

Daj že preberite, da oba ključa nagajata.

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Pe avg 22, 2008 10:57 am

Težavo sem trenutno rešil tako (vsaj upam), da sem ključ vstavil v ključavnico in zasukal v pozicijo, ko še ni kontakta. Potem sem pritisnil gumb za CZ na ključu in od takrat naprej ključ normalno prepoznava. Tega na drugem ključu ne morem poizkusiti, ker imam uničen gumb za CZ.
Sledi še menjava baterij, sem pa izvedel tudi to, da v Merkurju na Viču obstaja možnost, da iz ključa oz. čipa preberejo kodo, jo vstavijo v nov čip in potem v ključ za cca. 20 Eur.
Skratka, splača se pridobiti čim več informacij, kot pa na prvo žogo dati 140 Eur za nov ključ.

Hvala za vaše odgovore!

pilotka81
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a pilotka81 Pe avg 22, 2008 12:41 pm

Sem imela ravo tako cliota letnik 2001 in zelo podobne probleme s ključi, ker ko sem dala ključ v ključavnico in dala kontakt se je vedno vklopla blokada, probala vse mogoče variante, včasih je pomagalo da sem dala pol ključ ven stisnila gumb za centalno zaklepanje in potem ponoven poskus vžiga, no nekaj časa je to delovalo potem tud to ne več. Menjala baterije na obeh klučih in ko tud to ni več pomagalo naročila nov ključ, ki sem ga dobila res hitro ker avta ni blo več mogoče vžgati z nobenim od ključev. Strošek mislim da je bil celo 80 eur za 1 nov ključ, rezerve nisem dala naredit nove ker sem itak pol prodala avto.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To avg 26, 2008 9:49 am

Isti problem...
Twingo (99 letnik)
Če razumem pravilno se da odleniti blokado motorja le z daljinskim ključem. Na žalost daljinski ključ ne deluje zmeraj in pol kot norec hodm okol avta in klikam dokler se me le enkrat ne usmili in odkleni. :roll: Ročno odpiranje + pritiskanje gumba za zaklepanje/odklepanje ne odpravi težavo.
Ker je bil ključ že odprt (celo nekaj podložen z enimi papirčki) sumim, da je težava v ključu. Baterijo so mi na servisu poskusno zamenjali ampak ni bilo sprememb.
Rezervenega nimam (imam navadnega, kar verjetno pomeni, da je bila ključavnica že enkrat menjana).
Naročil sem nov ključ (90€) :roll: , me pa vseeno zanima, če se da odpraviti to blokado na motorju, da bi lahko ročno odklenil in normalno vžgal avto?

@Drbekunis - sporoči, če boš poizvedel kaj novega glede Merkurja in 20€ :o
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

nonek
Nov uporabnik

Napisal/-a nonek Po sep 01, 2008 3:40 pm

Poznam postopek vžiga brez ključa za twigota let98 z blokado motorja. Imam namreč isti problem ker, če ne odkleneš avta z ključem se ne izklopi blokada motorja in avto ne vžge. Najprej je potrebno da greš na pooblaščeni servis Renault in z prometnim dovoljenjem zahtevaš št blokade motorja (štiri mestna št). Ko imaš št, vstaviš ključ in daš kontakt . Na desni ročki imaš gumb (ročka za brisalce) pritisneš in držiš dokler lučka ne utripne toliko krat kot je prva št od blokade,spustiš za sekundo ali dve in ponoviš postopek vse do zadnje št. Ko si opravil z št odvzameš kontakt in pritisneš gumb pri notranjem ogledalu za odklep in zaklep avta 2x. In voila avto mora vžgat. To je postopek za Twingota če je na kerem drugem avtomobilu enako ne vem vem pa da za Twingota deluje 100%.

bostjank1
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjank1 To jul 21, 2009 7:35 am

Uporabljam Twingo -ta ( letnik 1999 ) in kakšno naključje, tudi sam imam popolnoma enake težave z avtomatskim odklepanjem vozila - precej močno in večkrat moram pritiskati na gumb, da zagori indikator na ključu in se vozilo odklene. Rezervni ključ za nameček sploh ne deluje (v isti okvari), sem pa ugotovil, da je problem v ključu, saj ga kakšen podložen papirček in drugi amaterski posegi za krajši čas spravijo v normalno delovanje, a res za krajši čas.

Ne vem tudi, če sploh lahko govorimo o naključju - upravičeno se sprašujem, ali ne gre nemara za slabo serijsko kakovost ključev.

100 EUR + programiranje (okoli 20 EUR), kot pravijo pri pooblaščenem serviserju za Renault.

Doslej tudi nisem vedel, da obstaja možnost ročnega vnašanja kode po fizičnem odklepanju ključavnice, kar precej omili problem, če ključ trmasto vztraja pri nedelovanju. Kot ste ugotovili, Twingo brez ročnega vnašanja kode ali avtomatskega odklepanja zaradi blokade ne bo želel vključiti motorja.

Kaj pa vem, naj kupim nov ključ, ki glede na videno v tem forumu ne obeta nič dobrega ne glede na to, da bi bil nov? Ali lahko pričakujem menjavo vsako leto, 2 leti?

Vozila še najmanj 2 leti ne bom prodal.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr jul 22, 2009 8:56 pm

Če še nisi zamenjal baterije v ključu, potem jo daj. Če bo še vedno treba trdo pritiskati na gumbe, potem je pa treba ključ razstaviti in menjati tipke. Dostikrat se odluščijo od ploščice kjer so prispajkane. Včasih pa tudi pride prah in umazanija v samo tipko na kontakte. Sploh na Vectri C je to narejeno sramotno slabo in šibko. Če nimaš spajkalnika in potrpežljivosti, pa nesi nekomu ki se ukvarja z elektroniko.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

snoopy
Nov uporabnik

Napisal/-a snoopy Če feb 25, 2010 10:24 pm

Za clio letnik 2005 rabim informacijo za prijavo novega ključa. Lahko to naredim sam ali moram na renault?
Star je bil izgubljen nov pa preko zavarovalnice dobljen.

Hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558, vuli in 11 gostov