Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cokla
Nov uporabnik

Huyndai Elantra 1.6-prižiganje kontrolke za motor

Napisal/-a cokla Ne feb 07, 2010 10:32 am

Pozdravljeni. Slučajno sem naletel na tale forum in moram reči , da je prav super.

Imam pa eno težavo , ki jo na servisu ne rešijo ( ali nočejo ) in me zanima , če ima kdo kakšne iskušnje s tem.

Torej; na moji Elantri 1.6 - bencin ,letnik 2003 , se je pred pol leta prižgala kontrolna lučka check ( rumena )...diagnoza servisa je bila lambda sonda. Zamenjana je zdržala približno pol leta in lučka gori ponovno. RAčunalnik ne pokaže drugega kot sondo. Je pa kljuka...če akumulator odklopim za pet minut lučka ugasne po ponovnem zagonu in deluje približno dva dni...in se ponovno prižge v prostem teku. In če akumulator ponovno odklopim se zgodba ponovi.

Upam , da ima kdo stem iskušnje ali kakšen predlog , da se izognem nepotrebnim stroškom.

MMG- izpuh je na tehničnem bil BP , tako , da katalizator najbrž ni zanič?

Hvala.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Ne feb 07, 2010 11:46 am

Za labmdo imaš eno leto garancije. Pelji na servis in naj jo zamenjajo. Naj jo menjajo toliko časa, da jih bo minilo in bojo zares zrihtali kot je treba.

cokla
Nov uporabnik

Napisal/-a cokla Po mar 01, 2010 1:26 pm

frgo je napisal/-a:Za labmdo imaš eno leto garancije. Pelji na servis in naj jo zamenjajo. Naj jo menjajo toliko časa, da jih bo minilo in bojo zares zrihtali kot je treba.

Ok, upošteval vse vaše nasvet. Hvala. Na servisu zamenjali sondo...po enem tednu se je kontrolka ponovno prižgala in danes pri vožnji na servis ( po celem vikendu, ko je bila prižgana ) samodejno ugasnila. Vsi testi na servisu so brezhibni in napake naj ne bi bilo.

Toliko samo v vednost vsem , ki ste si vzeli čas za moj " problem ".

Vseeno pa mi ne gre v "lajšto", da javlja napako...ko bi le vedel. :roll:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po mar 01, 2010 1:36 pm

Hmmm...morda pa kakšni slabi kontakti?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po mar 01, 2010 1:48 pm

kakega dobrega elekrticarja, da se malo poglobi v zadevo? :?:

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Po mar 01, 2010 2:08 pm

Pa je kompatibilna z računalnikom v avtu? Mislm ali je originalna? Ker to smo imeli mi problem pri Oplu Corsi, da je računalnik ni prepoznal in je lučka gorela in posledično je šla počasi lambda po gobe.

cokla
Nov uporabnik

Napisal/-a cokla Po mar 01, 2010 2:49 pm

sorento je napisal/-a:Pa je kompatibilna z računalnikom v avtu? Mislm ali je originalna? Ker to smo imeli mi problem pri Oplu Corsi, da je računalnik ni prepoznal in je lučka gorela in posledično je šla počasi lambda po gobe.

Lambda je original.

Hvala vsem ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558, vuli in 11 gostov