Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Lana_
Nov uporabnik

Sklopka "tuli"

Napisal/-a Lana_ So feb 20, 2010 5:37 pm

Pozdravljeni!

Imam Ceed-a 1,6 CRDI s prevoženimi 39.000 km in dva problema:
1. Občasno opažam, da sklopka (saj ne vem če je - samo ugibam) ob speljevavnju zatuli. Pogosteje se zadeva dogaja ob "težjem" speljevanju, kot npr. ob speljevanju v klanec.
2. Če zategnem ročno zavoro in nato avto zaguncam se zasliši šripajoč zvok. V bistvu se ta zvok sliši tudi, ko se bašem iz avta (pa nisem tako obilna! :)). Je možno da ročna ne zagrabi dobro in se zvok pojavlja ker popušča oprijem?

Če ima kdo idejo kaj bi lahko bil vzrok mojim težavam, se priporočam.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So feb 20, 2010 5:42 pm

Pri 2. tocki, so pomoje krivi amortizerji, da škripajo. Za prvo stvar, pa nevem.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So feb 20, 2010 5:48 pm

po moje je tudi kaj na vzmetenju. ce se ne motim sem ze zasledil v eni temi take probleme.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So feb 20, 2010 5:59 pm

1. Če tuli je možno da je lamela že pri koncu.
2. Fedre dostkrat pozimi "zebe" in mal škripajo... Če je samo to da mal škripa pa da se avto še vedno pelje tko k treba ni nobenega razloga za preplah, glede na to da je pa avto v garanciji pa le obišči uradni servis in jim povej da bojo teh 7 let ki so jih obljubili zraven dobro sodelovali s tabo :)
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 20, 2010 6:05 pm

LoCo je napisal/-a:1. Če tuli je možno da je lamela že pri koncu.
2. Fedre dostkrat pozimi "zebe" in mal škripajo... Če je samo to da mal škripa pa da se avto še vedno pelje tko k treba ni nobenega razloga za preplah, glede na to da je pa avto v garanciji pa le obišči uradni servis in jim povej da bojo teh 7 let ki so jih obljubili zraven dobro sodelovali s tabo :)

Fedri 100% ne škripljejo. Škripljejo gumasti deli, ki otrdijo v mrazu.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So feb 20, 2010 6:10 pm

pugi405 je napisal/-a:Fedri 100% ne škripljejo. Škripljejo gumasti deli, ki otrdijo v mrazu.

Men so na evotu predn sm jih zamenju škripal FEDRI. Mal so bli od soli zdelani itd, mal porjaveli... Ampak so škripal fedri. Tut v toplem vremenu.

Tko da možnosti je več:)

Najlažja opcija IMO se nardiš budalo in prideš na servis in rečeš "škripa, zrihtejte"
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So feb 20, 2010 6:25 pm

LoCo je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Najlažja opcija IMO se nardiš budalo in prideš na servis in rečeš "škripa, zrihtejte"

Sej to imam namen. :D Vseeno bi pa rada bila malo pripravljena - da me potem ne odpravijo z izjavo "to je normalno".

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So feb 20, 2010 6:39 pm

LoCo je napisal/-a:1. Če tuli je možno da je lamela že pri koncu.

1.se strinjam s tabo,samo kar mi je čudno pri tako malo prevozenih in je sklopa ze hin :shock:
2.zato škripljenje pa js sumim na zadnje bremze ;) ..pomoje da plosčice neodvaja dost(če ima avto seveda diske zadaj) ,ker men tud zadaj škriplje,pa nimam fedrov 8)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW So feb 20, 2010 7:14 pm

mr.ramo je napisal/-a:1.se strinjam s tabo,samo kar mi je čudno pri tako malo prevozenih in je sklopa ze hin :shock:
2.zato škripljenje pa js sumim na zadnje bremze ;) ..pomoje da plosčice neodvaja dost(če ima avto seveda diske zadaj) ,ker men tud zadaj škriplje,pa nimam fedrov 8)

1. Nevem kak vozis,... ;) Zapelji na servis, pa naj pogledajo
2. Verjetno rocna premalo prime,... ko gres ven iz avta, ne zategni rocne,... pa bos vidla ce bo kaj bolse ;)
Slika

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So feb 20, 2010 7:50 pm

MatejW je napisal/-a:1. Nevem kak vozis,... ;) Zapelji na servis, pa naj pogledajo

Kako pa bi morala vozit, da bi uničla sklopko v 40.000 km? :-P

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW So feb 20, 2010 9:00 pm

Tak da bi jo pri vsakem speljevanju kurla :)
Speljevanje pri visokih obratih.
Slika

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So feb 20, 2010 9:32 pm

MatejW je napisal/-a:Tak da bi jo pri vsakem speljevanju kurla :)
Speljevanje pri visokih obratih.

Eee... Ne, potem sem pa skoraj prepričana, da nisem jaz kriva, da je odpovedala. :lol:

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Sr mar 03, 2010 7:40 pm

Bila na servisu, povedali so tole:
1. S sklopko baje ni nič narobe. :roll: Povedala sem jim tudi to, da pedal sklopke opleta levo-desno. Tudi tega ob testni vožnji niso opazili...
2. Ne glede na vztrajno prepričevanje serviserja, da je normalno, da ročna škripa ob izstopanju iz avta, so mi zadevo pogledali. Baje so nekaj očistili (kaj točno mi niso razložili - seveda, le zakaj bi razlagali ženski, če itak nimamo pojma) in naj bi bila zadeva popravljena. Zadeva še vedno škriplje, mogoče le malo manj.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 03, 2010 7:47 pm

Boš videla po poteku garancije... kar odenkrat bo vse narobe in bodo morali kar naprej podmazovati :lol: ...samo je dolgih 7 let.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr mar 03, 2010 9:12 pm

Lana_ je napisal/-a:Bila na servisu, povedali so tole:
1. S sklopko baje ni nič narobe. :roll: Povedala sem jim tudi to, da pedal sklopke opleta levo-desno. Tudi tega ob testni vožnji niso opazili...
2. Ne glede na vztrajno prepričevanje serviserja, da je normalno, da ročna škripa ob izstopanju iz avta, so mi zadevo pogledali. Baje so nekaj očistili (kaj točno mi niso razložili - seveda, le zakaj bi razlagali ženski, če itak nimamo pojma) in naj bi bila zadeva popravljena. Zadeva še vedno škriplje, mogoče le malo manj.

Pedal opleta? khm...če to pomeni par mm levo desno, to ni nič takega...to je dejansko normalno.

Da škripa je tudi normalno. Pač...premalo zategnjena ročna, se usedeš in pride do majhnih zdrsov (škripajočih zvokov).

Ne bit paranoična.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če mar 04, 2010 4:24 pm

/miha je napisal/-a:Da škripa je tudi normalno. Pač...premalo zategnjena ročna, se usedeš in pride do majhnih zdrsov (škripajočih zvokov).

....sploh, če so zadaj diski_celo na audiju to dela :-P (na meji motečega.....)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Sklopka "tuli"

Napisal/-a Pero Če mar 04, 2010 5:16 pm

Lana_ je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam Ceed-a 1,6 CRDI s prevoženimi 39.000 km in dva problema:
1. Občasno opažam, da sklopka (saj ne vem če je - samo ugibam) ob speljevavnju zatuli. Pogosteje se zadeva dogaja ob "težjem" speljevanju, kot npr. ob speljevanju v klanec.
2. Če zategnem ročno zavoro in nato avto zaguncam se zasliši šripajoč zvok. V bistvu se ta zvok sliši tudi, ko se bašem iz avta (pa nisem tako obilna! :)). Je možno da ročna ne zagrabi dobro in se zvok pojavlja ker popušča oprijem?

Če ima kdo idejo kaj bi lahko bil vzrok mojim težavam, se priporočam.

1. Srednji del sklopke je narejen iz sintrane kovine in se drgne ob zunanji in notranji del ki je tudi kovinski. Včasih se zgodi da cvili ob speljevanju. Bo že samo nehalo.

2. problem sploh ni v amortizerjih ali fedrih. To je normalen pojav da se pri nekaterih avtih to sliši. Teoretično bi pri zategnjeni ročni moralo biti kolo pri miru glede na ''roko'' ki ga povezuje s karoserijo. Ker gre karoserija gor/dol, se sliši premikanje zavor.

Za 1 in 2. pelji avto morda še kam drugam če nimaš zaupanja v ta servis, dvomim da bodo kaj odkrili.

Kar se pa tiče drugih dveh odprtih debat: pelji drugam če te kaj moti, sama kupuj olja in dele pa bo ceneje, itd. Zmeni se za ceno in obseg del preden daš avto na servis.

Za škodo/prasko se pa pritoži na servisu. Če ti bo uspelo OK, če ne si pa vsaj probala. Dejansko jim boš težko kaj dokazala, to bi morala reči že ob prevzemu avta. če pristanejo na popravilo, je pa njihova dobra volja in bonus za tebe.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če mar 04, 2010 5:16 pm

Lana_ je napisal/-a:Bila na servisu, povedali so tole:

Kar se 1. točke tiče, ista štorija kot pri meni. Pedal pokal (tud mal se je slišal; ampak samo, ko so poletne temperature, npr. pozimi ne), un tam pritiska pedal špa je kao vse okej!?

Glede 2. točke pa. A ti morda tud kdaj med vožnjo kaj zaškriplje (recimo čez kkšne grbine oz. če na kkšn klanec zapelješ)?
Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če mar 04, 2010 5:20 pm

/miha je napisal/-a:Pedal opleta? khm...če to pomeni par mm levo desno, to ni nič takega...to je dejansko normalno.

?!
Nima kaj opletat :) Mene bi ze motlo to,...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov