Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Aleš Lesjak
Nov uporabnik

Kraj: Grahovo

P. 106 air bag lučka

Napisal/-a Aleš Lesjak Če mar 04, 2010 6:47 pm

Zdravo, mam peugeot 106 1.1 l.98 nov model 190.000km air bag na volanu. Na avtocesti sem povozil psa. Problem je ker mi je začela utripati lučka air bag, čez nekaj minut začne neprestano goret. Rad bi sklopil lučko s čim manj stroški, ker avto ne bo več dolgo. Sm hotel kar lučko vzet ven??? Lahko?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če mar 04, 2010 6:51 pm

Lucko lahko vzames ven. Ampak kaj bo ob nesreci? Ko se airbag nebo sprozil?
Najbolse zapelat na tester. Da vidis kak je na stvari.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če mar 04, 2010 7:15 pm

Če avto ne bo dolgo te tak lučka ne moti ne? Če pa še misliš enčas vozit p pojdi na tester z njim

lp
Freude am Fahren

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če mar 04, 2010 7:26 pm

a je bil avto kaj poškodovan ob trku? jst sem imel problem pri 106ki tudi z lučko, in sicer zaradi preslabega kontakta pri stikalu pod sedežem. Ta problem je imelo zelo veliko 106-k. mogoče je to to...nekateri so menjali stikalo, ali pa precvikaš stikalo in skupaj lotaš žički. za preverit je...

Aleš Lesjak
Nov uporabnik

Kraj: Grahovo

Napisal/-a Aleš Lesjak Če mar 04, 2010 7:33 pm

Avto je bil poškodovan. odbijač, hladilnik mi je malo zamaknilo in je spustil. Bom pogledal kable pod sedežem, samo mislim da se mi ni sprožil air bag. Hvala. Na Peugeot servis se bojim da mi bodo začel komplicirat - bo hitro par 100 EUR

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če mar 04, 2010 7:40 pm

Na avtocesti sem povozil psa: kako ti je pa to ratal. air bag se ni sprožil drugače bi ga fasu direkt u glavo. dj probi mal kabl od airbega pod zicom premaknt.

Uporabniški avatar
igor1979
Nov uporabnik

Napisal/-a igor1979 Če mar 04, 2010 7:41 pm

Zdravo!

Nekje imaš kratek stik ali na COM enoti ali pod sedeži kjer je kabel z konektorjem priklopljen v drugega kateri gre v sprožilec.
Sprožilci so ob desni/levi strani sedeža pod plastiko tam kjer se pripenjaš z pasom.

Sam imam 106ko isto novejši model l96,3 vratni , lučka za airbag mi posveti za 5 sek samo ob kontaktu nato ugasne. Med vožnjo se mi ne prižiga.
Enkrat sem peljal po slabi cesti , zapeljal čez luknjo v njej in takrat mi je utripala en čas nato svetila skoz.
Doma sem pod sedeži izklopil kontakte, pogledal kable,prepihal dal nazaj in je že eno leto mir.
Če imaš 3 vratni avto ali pa dosti premikaš sedež naprej/nazaj je še večja možnost za tak stik.
To delaj brez kontakta če nebi rad da se kej sproži!!!

Eden razlogov je tudi, da za airbage pa sprožilce piše v knjigci od avta da "zdržijo" 10 let potem pa je treba na servis.
Na servisu ni nujno da bo kej videti na testerju ( ali ne najde nič ali pa napiše COM napaka)
Ampak v večini primerov je kratek stik...najprej preveri to...

p.s. seveda ni treba povdariti da si brez airbaga ko ti lučka sveti če kam priletiš (tudi če lučko daš vn nisi nič rešil)

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov