Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mojkartak
Nov uporabnik

Glavna jermenica VOLVO

Napisal/-a mojkartak Ne mar 14, 2010 2:37 pm

Hojla!

Prosim za pomoč. Imam Volvo V40 1.9TD 66kW l.98. Škripa oz. tuli mi glavna jermenica. Ta na katero je/pri mikro napenjevalec. Nekak tak mi je razložil mehanik. Problem je, da se ne da dobit neoriginalni del. Zanimam me če kdo ve kje bi lahko nabavil rabljeno originalno jermenico. Zanima me tudi če bi slučajno ustrezala Renault-ova jermenica. Namreč ima Renault-ov motor. Sprašujem pa zato ker imam manjše izkušnje s tem in vem, da menjalnik paše samo originalen od Volvo-ta.

Hvala za kakršno koli informacijo,
Goran

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne mar 14, 2010 4:54 pm

To je mislim da še samo turbiran motor, kasneje so imeli FQ1 in FQ2 motorje, ki so bili commonrail z intercoolerjem in turbino 102 in 115KM. Poglej v prometni kodo motorja in pokliči v trgovine z avto deli, če je več avtomobilov imelo ta motor lahko mogoče dobiš kot originalen ali neoriginalen nadomestni vendar še vedno ustrezni del za kater drugi avto. Če imaš kodo motorja lahko tudi preko tega lažje prideš do rabljene.
Zadnjič spremenil Templar, dne Ne mar 14, 2010 7:13 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne mar 14, 2010 5:32 pm

Npr za F4RT motor je jermenica ene 186€. Se trudim dobiti aftermarket robo, pa še nimam sreče. Namreč Renault zahteva pri menjavi jermena, menjavo jermenice?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 14, 2010 6:56 pm

joztom je napisal/-a:Npr za F4RT motor je jermenica ene 186€. Se trudim dobiti aftermarket robo, pa še nimam sreče. Namreč Renault zahteva pri menjavi jermena, menjavo jermenice?

Ker je dvomasna....in okvara jermenice kar hitro začne trgat jermene....vsake 200km vtrga jermen. Da se gor enomasna , ki jo zdreja domač strugar in zadeva deluje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne mar 14, 2010 7:54 pm

Aja. Hvala za nasvet, grem v drugo smer.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Ne mar 14, 2010 9:39 pm

navsezadne se to jermenico samo povari na križ in je problem rešen... seveda scentrirano ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov