želel bi zamenjat tesnilo na glavi pri roverju 214 98 145000km
zanima me kolko bi to koštalo in kolko cajta rabi da se to uredi..
in če je tak poseg.. če se še kej da uredit mislim (jermen, filtri,...)
in kolko pride vse skupaj?
Zdaj je vprašanje zakaj to želiš. Če je utemelena potreba, se preventivno menja vse živo, tefloni, ravna se glavo, jermeni, šponarji, rolce in vodna pumpa, kar skupaj s tesnili nanese 300 € ali več materiala + delo. Preveri, da se ta investicija ne povzpne čez realno vrednost avta.
Kup kej druzga, rover in tesnilo glave je standardna napaka, zmeša vodo in olje...imeli pa že primer ko tudi po menjavi tesnila ni bilo nič bolje, avto pa nič vreden.
jakkaa je napisal/-a:Kup kej druzga, rover in tesnilo glave je standardna napaka, zmeša vodo in olje...imeli pa že primer ko tudi po menjavi tesnila ni bilo nič bolje, avto pa nič vreden.
Daj ne trosi bedarij, ko gre tesnilo se zamenja in je mir . Tisti tvoj primer pa je menda blok poco in zato je meso.
Ene 400€ te pride.
200+€ za delo(8 ur dela) + 1h ravnanje glave. Zraven menjaš še antifriz(15€), olje(30€), glavni jermen če ima več ko 20.000 km je tudi priporočljivo ga menjat(30€), da se ga ne ponovno nategne. Potrebuješ garnituro tesnil(une poceni tesnila za 30€ se ne splačajo, ker zdržijo premalo)(dobra tesnila 80-160€), pa vijake(40-80€).
Lahko me kontaktiraš preko PM pa ti pomagam najdet dobra tesnila ceneje.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.