Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rfmw
Nov uporabnik

Serviserji toce so mi poskodovali notranjost

Napisal/-a rfmw To mar 16, 2010 10:08 pm

Pozdravljeni vsi, sem nov na forumu :)

1.5 leta star avto (novonabavna vrednost je bila 23k) mi je lani poleti potolkla prva toca v Lj. Kot Triglavov zavarovanec sem pac izbral njihov pooblasceni servis Avtohisa Real (moj avto ni Renault).

Pred kratkim so me sprejeli v popravilo toce. Popravljali so od znotraj, tako da so tkanino pod streho in stebricke odstranili. Na zunaj sta streha in pokrov motorja videti dobro popravljena.

Problem je, ker so zelo povrsno sestavili streho in stebričke v kabini nazaj. Opazno se vidi, da stvari odstopajo ponekod po vec kot 1cm, nekje celo zeva luknja 15 x 1.5 cm in se vidi notranji pleh. Polomili so tudi nekaj plastičnih pokrovčkov "Air bag" pod streho in stebričkih okoli glave, tako da visijo.

1. Jaz najraje ne bi sel nazaj k njim, ker so prevec zasrali - nocem se vecje skode.

2. Zavarovalnica pravi, ali naj mi dajo njihovo zavarovalno polico (verjetno mi ne bojo) in pridite k nam na cenitev škode - popravljali boste potem, kjer boste želeli, ali pa jim prepustite avto, da popravijo, kar so poškodovali.

Jaz bi najraje peljal avto k mojemu uradnemu servisu, kjer se vsaj razumejo na mojo znamko/tip avta.

Gre bolj kot ne za lepotne napake (ne funkcionalne - upam, da niso narobe povezali air bagov), samo mene to zelo moti.

Prosim vas, kaj je za storiti?

Hvala vnaprej in oprostite za dolgovezenje.

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 To mar 16, 2010 10:56 pm

na tvojem mestu bi se najprej na pooblaščenem servisu pozanimal kolikšni bi bili stroški popravila (da vsaj veš kaj te čaka) nato pa upošteval tisti predlog, ki ti ga je dala zavarovalnica, torej da naj ti servis iz njihve police krije popravilo škode
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 17, 2010 7:23 pm

pojdi nazaj in naj popravijo v nulo, ..... :/:o:/
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Pe mar 19, 2010 9:04 am

Joooooj, pa to ni res. Res ne morem verjet, da se to dogaja. Jaz bi osebno tam tako norel dokler ne bi dosegel svojega. Zahteval bi, da se avto spravi v prvotno stanje, pa če to pomeni da naročijo nov notranji del strehe....bi ga pač naročili. Ne se pustit nategovat še dalje.

Resno se ne pustiti tako nategovati. Tudi meni se je zgodilo enkrat, da so me na pooblaščenem servisu hoteli nafarbat z njihovo šlamparijo. Samo so potem tudi popravili tako kot je treba. URGENTNO!!!

Če pa kaj sovražim, je pa šlamparijo...pa saj zastopim, da se kaj polomi ali pa kaj podobnega....ampak, da tam avto potem dajo v prevzem, je pa nezaslišano.

NE POPUŠČAJ! Oz v najslabšem primeru pojdi na zavarovalnico....naj še enkrat ocenijo škodo....in naj stane kolikor hoče.....tudi če morajo strop menjat.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe mar 19, 2010 11:48 am

qsho01 je napisal/-a:Pri popravilu toče,ko morajo odstraniti strop,morajo tudi tiste pokrovčke airbag nekako odstraniti s stebrička.Pokrovčki in podobno gredo težko ven ne da bi se ne poškodovali,ter se ponavadi ne menjajo.
Če je stvar slabo sestavljena skupaj,verjamem da ne izgleda najlepše.
PS: Pa uspešno rešite zadevo 8)
Lp

Upam da se šališ :!: Ne se hecat no, strop in stranske obloge se odstranijo in nazaj sestavijo brez da se kaj vidi če veš kaj delaš. Je pa res da moreš vsaj malo poznat vozilo jaz ti strope v saabih vzamem dol in nazaj gor v pol ure brez da se kaj poskoduje !

Avtorju teme:

Avto pelji nazaj in jim pokaži situacijo. Probaj se dogovorit da zadevo porihtajo ali ti pa pokrijejo stroske, ki bodo nastali na uradnem servisu ki ga boš ti izbral. Najverjetnjeje ti je stvar demontiral kaki vajenec na praksi !
Lp by Mare
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov