Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

MEd ustavljanjem padejo obrati

Napisal/-a Clio_16V So mar 20, 2010 3:10 am

Zadeva je taka...gre se za avto R clio 2004 1.2 16v motor, prevozenih 162 000km. Lastnik vozila sem od prvega dne, z njim vecjih problemov do sedaj ni bilo, lani pa je sla v maloro loputa oz elektronski del, katerega baje na servisu niso bili zmozni popravit, zato so ponudili novo loputo in cena cca.300€ :evil: Loputa je bila menjana, obenem pa narejen se vecji servis (jermena, vodna pumpa, olje, svecke, tuljava,...).

No problem je ta, da ko se ustavljam, stisnem sklopko, zavoro, vcasih obrati padejo pod 750rpm za sekundo. Avto deluje normalno naprej. To se dogaja ne glede na ozracje, temperaturo motorja, ipd. Loputa nova, tuljava, ki naj bi bila problematicna ravno tako nova, tako da res ne vem v cem bi bil problem. Slabo sprogramirana loputa? Ko sem na servisu zahteval ponovno programiranje lopute, sem bil odslovljen, da se loputa lahko programira samo 1x. Predlagali so mi nastavitev ventilov. Cemu? Ce kdo ve odgovor, bi mu bil zelo hvalezen. Pred menjavo lopute in velikim servisom, mi obrati niso padali.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga So mar 20, 2010 9:34 am

Verjetno bi bil tvoj predlog kar vredu. Če se to dogaja od menjave lopute naprej, potem naj jo še enkrat prilagajajo. Če ne zna zajebavati tudi motorček prostega teka. A vendar kot kaže prepozno računalnik "razbere" da je loputa zaprta in z zakasnitvijo pošlje signal motorčku prostega teka
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii So mar 20, 2010 10:38 am

Pa zamenjaj servis.

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 So mar 20, 2010 12:42 pm

spucaj motorček prostega teka
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten