Clio je star 12 let, prevoženih 205.000 km. Se pravi tržne vrednosti nobene, meni pa dobro služi, kar se mehanike tiče je vzdrževan, pri ~180.000 km je bil narejen velik servis, v tem času je bila menjana še sklopka, amortizerji, nove luči, pa še bi se kaj našlo.
Avto sem ravno danes opral in sem ga malo poslikal, drugače zgleda takole:

Imam pa problem z rjo, avto bi pa rad mel še kake 3 leta. Ali bi dal to popravljat ali bo zdržalo brez? Vprašanje je tudi s finančnega smisla, koliko bi to prišlo? Rad bi toliko, da to rjo malo zavre, da mi zdrži še par let, potem pa itak ne bo nič vreden.
Rja na zadnjem levem blatniku >

Slika celega desnega blatnika >

Rob zad. desnega blatnika >

Zad.desni >

Pri vratih, približno na obeh straneh enako >

Rja na pragovih - pod vrati in čisto spodnji rob >

Pokrov motorja je pa takole popikan >

Še ena iz strani > (spodaj pod letvico se na sliki malo čudno vidi, tisto je odsev trave; sončno je bilo pa se malo preveč svetloba odbija)

Torej kaj pravite se to splača dat popravljat in koliko bi me to prišlo? Ali pustit pa bo že zdržalo, najbolj me skrbijo pragovi - spodaj že zdaj malo mučka tisti rob, ko ga mehanik dvigne na dvigalo. Pa zadnji blatniki so tudi kar problematični. Čeprav barva odletuje, pločevina spodaj je pa svetla, ni sprhneto (leva stran, desna je verjetno že malo bolj zagrižena, čeprav še barve ni odtrgalo proč).