Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Polo 6n - obrati

Napisal/-a Gapiii Sr mar 24, 2010 9:52 am

Torej zadnje dni me je zacel malo hecat polo 6n 1.6 75. Narejen redni servis 2 meseca nazaj, poleti velik servis ( menjane tudi svečke). Problem je pa ta, da ko vžgem avto normalno dela potem pa pritisnem gas ga pa zamori in obrati padejo in avto ugasne. Ga vžgem še enkrat gredo obrati do 2000 ali več in potem ga spet ko malo popustim gas zamori obrati padejo pod 800 in avto ugasne. Tako mi naredi parkat ko dodam gas, potem pa problem izgine in se normalno vozim naprej. To pa dela samo ko avto dlje casa stoji ( par ur), če ga ugasnem in cez pol ure prizgem dela vse ok.

Kaj bi to bilo narobe?

Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr mar 24, 2010 9:56 am

Bencinska pumpa zastaja, treba bo novo.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr mar 24, 2010 6:23 pm

kolko cca. me bo to kostalo?

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: Polo 6n - obrati

Napisal/-a mITJA122 Sr mar 24, 2010 6:57 pm

gasy je napisal/-a:Torej zadnje dni me je zacel malo hecat polo 6n 1.6 75. Narejen redni servis 2 meseca nazaj, poleti velik servis ( menjane tudi svečke). Problem je pa ta, da ko vžgem avto normalno dela potem pa pritisnem gas ga pa zamori in obrati padejo in avto ugasne. Ga vžgem še enkrat gredo obrati do 2000 ali več in potem ga spet ko malo popustim gas zamori obrati padejo pod 800 in avto ugasne. Tako mi naredi parkat ko dodam gas, potem pa problem izgine in se normalno vozim naprej. To pa dela samo ko avto dlje casa stoji ( par ur), če ga ugasnem in cez pol ure prizgem dela vse ok.

Kaj bi to bilo narobe?

Hvala in lep pozdrav.

Isti problem sem imel sam na golfu 4 bencinar...Avto sem užgal, je laufo normalno, ko sm mu pa dal gas..so mu pa obrati padli in je ugasno..

Težava je v loputi zraka..okol ohišja lopute se naredi taka obloga..loputa se zapaca in je potrebno čiščenje...

Znana težava, VW bencin motorjev.

Lp

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Re: Polo 6n - obrati

Napisal/-a cky2k Sr mar 24, 2010 7:41 pm

mITJA122 je napisal/-a:
gasy je napisal/-a:Torej zadnje dni me je zacel malo hecat polo 6n 1.6 75. Narejen redni servis 2 meseca nazaj, poleti velik servis ( menjane tudi svečke). Problem je pa ta, da ko vžgem avto normalno dela potem pa pritisnem gas ga pa zamori in obrati padejo in avto ugasne. Ga vžgem še enkrat gredo obrati do 2000 ali več in potem ga spet ko malo popustim gas zamori obrati padejo pod 800 in avto ugasne. Tako mi naredi parkat ko dodam gas, potem pa problem izgine in se normalno vozim naprej. To pa dela samo ko avto dlje casa stoji ( par ur), če ga ugasnem in cez pol ure prizgem dela vse ok.

Kaj bi to bilo narobe?

Hvala in lep pozdrav.

Isti problem sem imel sam na golfu 4 bencinar...Avto sem užgal, je laufo normalno, ko sm mu pa dal gas..so mu pa obrati padli in je ugasno..

Težava je v loputi zraka..okol ohišja lopute se naredi taka obloga..loputa se zapaca in je potrebno čiščenje...

Znana težava, VW bencin motorjev.

Lp

sem imel isti problem na polotu,kot je že mitja 122 napisal bla je zapacana loputa,ko sem jo sčistil pa ni blo več problemov,prvo to naredi da ne boš v brezveze kaj menjaval ;)
VW golf IV

kugla
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kugla Če mar 25, 2010 9:09 am

Čiščenje lopute,kot so že povedali bo rešilo tvoj problem, Dobi se sprej kateri je namenjen točno temu in ena čista krpa pa bo. Seveda ponavadi po čiščenju avto še bolj neenakomerno teče,tega se ne vstrašit,potrebna je namreč kalibracija lopute,to ti v minuti naredi vsak ki ima računalnik.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Če mar 25, 2010 9:13 am

Ok hvala. Bom spucal, za čistilo pa vem ja so mi že nekaj pravili glede tega. Bom poročal če je pomagalo, če ne bom pa odpelu do mehanika da vidi če je pumpa kriva.

Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe mar 26, 2010 1:54 am

kugla je napisal/-a:Čiščenje lopute,kot so že povedali bo rešilo tvoj problem, Dobi se sprej kateri je namenjen točno temu in ena čista krpa pa bo. Seveda ponavadi po čiščenju avto še bolj neenakomerno teče,tega se ne vstrašit,potrebna je namreč kalibracija lopute,to ti v minuti naredi vsak ki ima računalnik.

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Po mar 29, 2010 6:59 pm

No avto se je zrihtu. Krivo pa je bilo tipalo za temperaturo hladilne tekočine ali nekaj takega, zamenjal tipalo in zdaj dela.

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov