Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mali83
Nov uporabnik

Skripanje pri prvem levem kolesu

Napisal/-a mali83 Ne feb 14, 2010 10:18 pm

Pozdravljeni!

Zadnje čase se mi če se npr. peljem malo hitreje preko ležečega policaja pojavi malo škripanje pri sprednjem levem (ali desnem kolesu) - tako vsaj mislim. Če se peljem lepo počasi je pa ok. Podobno škripanje se mi pojavlja ko je cesta malo valovita - ko se pri malo večji hitrosti pelješ preko kakšne izbokline.

Res je da sem to opazil pred nekaj dnevi in da je sedaj zima, ko je vse bolj trdo vendar mislim da to ne sme biti problem.

Kaj je narobe...amortizer, končnik in ali lahko sam ugotovim kaj je narobe. Saj veste če greš na servis ti naštejejo vse živo kaj je narobe...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 14, 2010 10:29 pm

Če bi povedal še za kater avto se gre bi ti lažje pomagali,ker so kakšne napake že znane.Ponavadi pa škripljejo silent bloki na vilicah,rokah,vzvodih...

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Ne feb 14, 2010 10:33 pm

Nisem mehanik, ampak meni tole zveni na končnik, vsaj pri meni je bilo tako.

mali83
Nov uporabnik

Napisal/-a mali83 Ne feb 14, 2010 10:34 pm

Renault Scenic letnik 2005

Se pa zahvaljujem za prestavitev teme v pravo področje!

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Po mar 29, 2010 1:14 pm

Tudi pri meni na avtomobilu se slisi nek zvok izpod prednjega levega kolesa, ce peljem cez kaksne neravnine ali pocasi po makadamu. Slisi se pa kot klok-klok..., torej bolj kot pokanje in ne kot skripanje. Predvidevam (glede na razne podobne teme na internetu) je koncnik za zamenjat. Zanima me, kateri koncnik je sploh to: koncnik volana ali koncnik stabilizatorja? Se da to kako na uc ugotoviti?

Uporabniški avatar
Aston
Nov uporabnik

Napisal/-a Aston Po mar 29, 2010 6:07 pm

Tudi sam imam enak problem s škripanjem, avto je Rover 200. Škripanje se pojavi predvsem na slabi luknjasti cesti in se sliši nekje iz zadnjih koles.
Sumim, da škripajo amortizerji, čeprav se mi zdijo drugače še vredu.
Lahko pa, da škripajo tudi vrata od prtlažnika, ne vem.

Uporabniški avatar
JDTiburon
Nov uporabnik

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a JDTiburon Po mar 29, 2010 6:20 pm

Sem imel, oziroma imam še zmeraj enak problem. Moj je bil dotrajani amortizerji. Menjal sem Sachsove z neko generično robo in so spustl. Zdaj šparam za olje+plin amortizerje. Čist možno je pa tud da vsi ki slišijo tole škripanje in pokanje(poka ponavad ko amortizer ne more vseh grbin prenesti) čist drugačne rešitve.
Včasih hitr, včasih pa počas.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po mar 29, 2010 7:27 pm

imam podoben problem na oktaviji letnik 99, je pa zanič ležaj na vrhnjem delu amortizerja, in bila je počena vzmet..
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po mar 29, 2010 7:31 pm

meni končnik poka in ne škripa..... škripajo roke, gumice...
Slika

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Po mar 29, 2010 7:47 pm

Polo10 je napisal/-a:Tudi pri meni na avtomobilu se slisi nek zvok izpod prednjega levega kolesa, ce peljem cez kaksne neravnine ali pocasi po makadamu. Slisi se pa kot klok-klok..., torej bolj kot pokanje in ne kot skripanje. Predvidevam (glede na razne podobne teme na internetu) je koncnik za zamenjat. Zanima me, kateri koncnik je sploh to: koncnik volana ali koncnik stabilizatorja? Se da to kako na uc ugotoviti?

meni je tud tako delalo, zamnjali so mi stabilizator roke in je bilo vredu .

lp

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita To mar 30, 2010 12:09 pm

Ko sem se z svojim avtomobilom peljal čez ležečega policaja ali pa po malo bolj luknjasti cesti (v Sloveniji je to skoraj povsod), mi je v prednjem delu škripalo kot da bi odprl stara vrata na hiši....ni ropotalo ampak škripalo. Vzrok? Škripala je gumica na..oz v roki. Sicer ni bila zanič ampak je le škripala.....končniki pa so bili OK. Posliedica...ker mi je to šlo na živce sem zamenjal obe roki...naredil optiko....in sedaj stvar funkcionira.....oz. ne škripa več.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov