Nasveti in napotki ter povpraševanja...

naxxir
Nov uporabnik

EGR ventil problem

Napisal/-a naxxir Če apr 01, 2010 4:00 pm

Lep pozdrav.

Imam en problemček. Imam audi a3 2003 2.0 tdi . nekaj dni nazaj mi je na armaturi zasvetila lučka v obliki motorja ( rumene barve ) in se noče ugasniti. Peljal sem na servis ki so avto priključil na računalnik. Le ta pa je pokazal napako na egr ventilu ( če sem pravilno razumel ) . nato je menjal ta ventil vendar lučka še vedno po nekaj kilometrih začne svetiti. torej kakor razumem je mogoče to kakšna napaka na elektroniki, ker ventil je bil menjan ali kako? ima kdo podobno izkušnjo. moram pa še poudarit da avto dela popolnoma normalno. nič poskakovanja, prav nobenega problema. samo tista lučka sveti, ki me pa zelo moti!

sicer ali pa kdo pozna dobrega mehanika iz sevnice oz. okolice.

(edit esem - to je egr in ne agr. Sem popravil)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 01, 2010 4:20 pm

pomoje so te nategnli na servisu za 200+ eur.
ce je reku da je egr pa ni bil,bi jaz su nazaj pa zahteval denar.konc konceu s testerjem ga lahko pregleda pa tut med voznjo lahko spremlja parametre egr-ja,pa sele potem poda oceno aje zanic al ni.
tezko bi ti reku kaj je pa kaj ni.
bi pa v vsakem primeru su nazaj na servis pa jm povedal svoje...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Če apr 01, 2010 4:39 pm

ko smo že pri EGR...
lahko kdo pove, kaki so simptomi? imam 1.9tdi in se mi v nizkih obratih sliši neko piskanje - samo ko spustim ali dodam plin. Najbolj je izrazito tam med 1200-1500 in malo še do 2000 obratov,nad 2000rpm je zvok ok, avto ne kadi, tudi vleče ok in nobena lučka ne gori. En mehanik sicer pravi, da je najverjetneje turbo. Bi lahko bil zgolj egr?
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 01, 2010 4:48 pm

to se ti turbo slis.100% .nima to veze z egr-jem
Ni vse res kar napišem

naxxir
Nov uporabnik

Napisal/-a naxxir Če apr 01, 2010 4:59 pm

hm ne sej ubistvi so rekli da če nbo uredu da lahko pridm nazaj. sam čudi me zakaj gori tista lučka še posebno ko je bila menjan problem. če je bil to tisti problem.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 01, 2010 5:06 pm

kot kaze to ni problem.
to k so ti rekl da lah prides nazaj ce nebo ok je blo misljen da bojo poiskali napako.nebojo ti pa dnarja vrnli.obstaja pa moznost da so ti samo spucal ventil.
kle sprasevat zakaj lucka sveti je tko tko ker lahko je 100 stvari
pojdi nekam na servis kjer vejo kaj delajo pa nj pogledajo kaj je ta lucka.pa ce je egr nj mal prek merilnih blokou spremljajo delovanje ventila da vidijo ce je ok.pa nj poj naprej iscejo.z testerjem se da marsikaj nardit ce ga znas uporabljat
Ni vse res kar napišem

naxxir
Nov uporabnik

Napisal/-a naxxir Če apr 01, 2010 6:33 pm

ok ..hvala :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov