Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bp cordoba
Nov uporabnik

Sklopka-pretrda seat cordoba 99-02

Napisal/-a bp cordoba So sep 30, 2006 2:21 pm

Pozdravljeni!

Enkrat sem že nekaj spraševal v zvezi s sklopko na seat cordobi l 99 model 00 vendar ne najdem več tiste teme!

Imam pa sledeči problem:
Ker se mi je zdela sklopka na omenjenem avto pretrda in ker je mel avto že 115t prevoženih sem dal sklopko zamenjat!
Nova sklopka je bila doooosti mehkejša, poudarek na »je bila« in sedaj znova isto sr….
Sklopka je ponovno nenormalno trda in to šele po prevožrnih 4t km, tudi zajla je bila menjana tako da zdaj res več ne vem kaj naj s tem naredim!
Če imate kak pameten predlog mi prosim napište, ker bi se pretrde sklopke rad hitro znebil!
Je možna predelava iz zajle na hidravlični cilinder!!!!!

Hvala za odgovore
Seat Cordoba 1.4 "99

oti
Nov uporabnik

Napisal/-a oti So sep 30, 2006 7:57 pm

Zamenjaj žico sklopke. Ampak kupi žico za polo limuzina z istim motorjem (obvezno original). Seati imajo navadno žico, pri VW pa se sama nastavlja.
go hard or go home

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Sklopka-pretrda seat cordoba 99-02

Napisal/-a maccek_21 So sep 30, 2006 9:17 pm

bp cordoba je napisal/-a:Pozdravljeni!

Enkrat sem že nekaj spraševal v zvezi s sklopko na seat cordobi l 99 model 00 vendar ne najdem več tiste teme!

Imam pa sledeči problem:
Ker se mi je zdela sklopka na omenjenem avto pretrda in ker je mel avto že 115t prevoženih sem dal sklopko zamenjat!
Nova sklopka je bila doooosti mehkejša, poudarek na »je bila« in sedaj znova isto sr….
Sklopka je ponovno nenormalno trda in to šele po prevožrnih 4t km, tudi zajla je bila menjana tako da zdaj res več ne vem kaj naj s tem naredim!
Če imate kak pameten predlog mi prosim napište, ker bi se pretrde sklopke rad hitro znebil!
Je možna predelava iz zajle na hidravlični cilinder!!!!!

Hvala za odgovore

a si dal komplet sklopko menjati??

Ker lahko je kriv kaki potisni ležaj??

vsaj pri meni je bil to vzrok trde sklopke

LP
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne okt 01, 2006 8:02 am

MIsliš iz navadne zajle dat not samonastavljivo naj bi bilo izvedljivo sam kaj boš iz tega ti imel. Ponavad zaradi trde sklopke je kriva zajla lahko je tud mal namažeš. Ja pač je trda navadi se na trdo.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

cupra18
Nov uporabnik

Napisal/-a cupra18 To apr 06, 2010 7:56 pm

živ!
Si bom kar to temo sposodu mam isti problem samo da je ibiza 99-02.
Komplet sklopka je bla menjana pred 5k km. Zamenju sem tud zajlo pa ni razlike. Toko je trda da morš prov na silo pohost pedal, učasih pa rata čist mehka.
Če ma kdo kak predlog kar :-P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov