Napisal/-a Skubic Po mar 15, 2010 10:31 pm
Zdravo!
Upam, da kdo pozna težavo ali pa bi mi lahko vsaj malo pomagal. Gre se za golfa III GTI z mašino 2.0 150km ABF, prevoženih cca 230.000km. Avto dela super, pojavlja pa se težava, da mi ob "lepi" vožnji, ko motorja ne spravljam v visoke obrate, le ti začnejo nihati. V mislih imam to, da ko se ustaviš, se sami dvigujejo, kot bi pritiskal na pedal za plin, lahko samo nežno, lahko se dvignejo in obstanejo na cca 1300, nikoli pa ne padejo pd mejo prostega teka, samo dvigujejo se navzgor; zadeva je enaka med vožnjo, ko imaš v prestavi in spustiš plin, se avto obnaša, kot da ga dejansko nebi spustil, včasih se to občuti bolj všasih manj. To se ne dogaja ves čas, ampak predvsem ob umirjeni vožnji. Ob športni vožnji in ob priganjanju avta v visoke obrate tega ni, prav tako se zadeve popravijo, če samo na mestu naviješ veliko gasa. Po nekaj kilometrih lepe vožnje pa se zadeva ponovi.
Težave golfov so z loputo za zrak na sesalnem kolektorju, vendar so tam simptomi drugačni in obrati padajo prenizko, ko stisneš sklopko, pri meni pa gre za drugačen problem, saj je tudi loputa očiščena.
Ali je morda možen vzrok tudi pokvarjen motorček prostega teka?
Že v naprej se zahvaljujem za pomoč!
LP d