Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Opel astra 1.6 gl visok prosti tek...??

Napisal/-a SELJO Ne apr 11, 2010 1:55 pm

Doma imam opel astro 1.6 gl letnik 94 avto ima samo 140000km in smo prvi lastnik. Ze pred dobrim letom se je začela pojavljati težava, da ima motor zelo visok prosti tek...Nekajkrat smo s sprejem za uplinjače sčistili uplinjač in je zadeva delovala nekaj časa super, potem pa spet ista zgodba. Niti čiščenje ne pomaga...Motor ima neprestano gas, se pravi ko v prvi prestavi speljujem dam samo sklopko ven in se ze veselo peljemo...recimo v tretji prestavi po ravnini brez gasa se peljem 50km/h...sedaj me zanima kaj moram pri motorju zamenjat, da bo delalo kot mora? Oz če kdo ve kje tak rablen del dobiti, bom hvaležen za kakršnokoli informacijo.LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 11, 2010 4:57 pm

Pozdravljeni

Ščistite loputo, po čiščenju jo s testerjem nastavite in preverite pravilno delovanje kisikove sonde. Ob tem opravilu preverite potlačne cevke, da ni katera počena ali preparela. Hmmmm............ponavadi se menja obrabljene dele z novimi!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne apr 11, 2010 5:49 pm

pri meni je bila počena cev.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Napisal/-a SELJO Po apr 12, 2010 12:00 pm

Hvala za nasvet, se strinjam da se menja rabljene dele z novimi. Ampak avto dejansko ni vreden več kot 500 e in so večji nakupi rezervnih delov nesmiselni. Če je kriva kakšna cev bom seveda kupil novo ker to ni nek strošek. Bom preveril cevi. Čudno mi je le to ko sem spucal uplinjač (oz kar koli tisto že je s sprejem za uplinjače, je motor deloval 3 tedne ok potem pa postopoma spet višji obrati, sem spet spucal je bilo spet nekaj časa dobro potem pa s5...no sedaj pa tudi če zadevo sčistim ni nič bolje ampak ga nabija posovje...

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Po apr 12, 2010 9:40 pm

lahko da je motorček za prosti tek oz regulator prostega teka
bmwe46

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Napisal/-a SELJO To apr 13, 2010 10:18 am

pozabil sem dodati še to da mi na armaturi sveti rumena lučka za motor...Danes sem pregledal vse cevi in izgledajo vse ok. Problem je ker ne vem kam naj peljem avto da se točno diagnosticira kaj je narobe, ker uradni servis je predrag glede na vrednost avtomobila...

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Napisal/-a SELJO Sr apr 14, 2010 10:40 am

avto mi nabija vedno bolj...mogoče kak nasvet kam naj ga peljem??Sem iz škofje loke..bojim se če ne bom tega v kratkem popravil da bo šla mašina papa....

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr apr 14, 2010 11:39 am

Js sm meu podobn problem kokr ti na mojmu, avto je spušču tak vesoljski zvok, pa še crknu je učasih. Prvo sm spucu motorček s čistilom pa je blo mal bolš samo ne za doug. Pol sm pa novga kupu pa dela k šus. Strošek 40€, če je to pr teb problem priporočam menjavo pr tvojmu vrjetno je še cenejš

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Napisal/-a SELJO Sr apr 14, 2010 7:29 pm

evo popravil.....kriv je bil motorcek prostega teka...prijel sem ga s kombinirkami ter obrnil....ocitno se je zarustal...sedaj dela ko šus::)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov