Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Yuri
Nov uporabnik

Problemi, problemi...

Napisal/-a Yuri Pe apr 16, 2010 10:45 am

En lep pozdrav vsem. Pišem zaradi problema s podvozjem. Vem da je bla ta tema že 100x predebatirana, samo nekako ne najdem pravega odgovora, tako da ne mi zamerit :)
V glavnem zadeva je sledeča: Imam Mondeota 2004, 2.0 tdci 96kw. Avto mi močno vleče v levo, pri hitrem speljevanju se čuti kot da mi sprednji konec zajadra levo in desno, kar se sicer umiri pri normalni vožnji, volan trese in po neravni cesti avto vleče malo levo malo desno :) Sem naredu optiko, zamenjal gume, pa ni bilo nič od tega. Pred kratkim pa sem bil na servisu, kjer sem zadevo omenil in je rekel mojster, da sta oba amortizerja oz. blažilca spredaj fuč in da je treba menjat. Ker sem pač tak, da me zanima tudi drugo mnenje, vprašam tudi vas, ali je so amortizerji krivci ali kaj drugega prej? Ne bi se rad zaj**** in popravljal nekaj kar pač ni krivo :)
Ker sem totalen laik na tem področju, me zanima, ali bi blo pametno, če so pač amortizerji, menjat vse 4, tudi zadaj? Ker glede na to, da ima avto 150.000 km, tudi zadaj ne morjo bit kaj prida. Bi se mi splačalo vzet original ali kako drugo znamko, kej boljšega in ali bi moral menjat tudi fedre?

Saj pravim, sem totalen laik tako da pač sprašujem :) Vsekakor pa hvala vsem, ki si boste vzeli čas za prebrat in trud za kej napisat :)

Lp, J
Brez nič ni nič.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 16, 2010 10:49 am

Amortizerji so švoh.Zamenjaj vse 4. Kupi aftermarket,ker so dosti cenej od originala.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Pe apr 16, 2010 11:57 am

Amortizerje lahko enostavno sprobaš. Na sprednjem levem in desnem blatniku zazibaj avto in se ti mora po kakemu nihaju usavit, če ti pa še "pol ure" niha pol so pa res zanič. Tk lahk na brzino sprobaš.
LP!

Yuri
Nov uporabnik

Napisal/-a Yuri Pe apr 16, 2010 1:15 pm

Hja, tudi nihajo. Kaj bi mi pa recimo priporočali, glede na to, da sem precej umirjen voznik in vozim več al manj na relacijah? Vsekakor pa nimam namena nižat al pa kaj podobnega. Tle kar gledam so same neke Kayabe, Bilsteini in tako dalje, v glavnem pojma nimam :)
Brez nič ni nič.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe apr 16, 2010 2:34 pm

kayaba imam tudi sam in sem zadovoljen z nimi. dokaj dober amortizer za majhno ceno
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov