Nasveti in napotki ter povpraševanja...

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Prehod na drugo olje

Napisal/-a scuba Pe apr 16, 2010 8:14 pm

Opraviti moram veliki servis pri 200.000 km. Motor je tdi 74 kW in je v njem cel čas olje shell helix ultra VX 5-30 longlife. Ponavadi sem to olje dobil za dobrih 10 € zdaj pa ga ni mogoče dobiti pod 20 €( zaradi slabega povpraševanja). Eden od trgovec mi je svetoval da bi naj menjal za Mobil(ugodnejša cena) isto longlife in bi naj celo bil boljši od shell-a. Kak vpliv bi to imelo na motor?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe apr 16, 2010 8:24 pm

Sam prehod na drugega proizvajalca nima vpliva na motor, dokler uporabljaš predpisano vrsto olja, pa naj bo od Mobil, shell, castrol...... kakor mi je znano, en pridelovalec olja polni več znamkam olje. ;)
Freude am Fahren

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Pe apr 16, 2010 8:40 pm

GiGi1985 je napisal/-a: kakor mi je znano, en pridelovalec olja polni več znamkam olje. ;)

In to je...... da slišimo to umetnost.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Pe apr 16, 2010 10:20 pm

Mam še jst eno vprašanje, k je ravno tema o olju.
A škoduje če v motor dolivaš olje druge znamke, ki pa ima iste specifikacije, kot tisto v motorju?Vrjetno ne, ampak raje vprašam..

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe apr 16, 2010 10:25 pm

lenivec je napisal/-a:bugy1 ne živet v zmoti. nima vsako selo svoje rafinerije. tako da 100% niso vse znamke iz različnih rafinerij.

Ja pa vse olje se pridela na planetu Zemlja, to je tud nekaj, tak da vseeno ka not vliješ :?
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe apr 16, 2010 10:40 pm

Znamka olja nima nobene veze!!
Edino jaz nikoli nebi uporabil kakšnega "no name" olja. Predvsem zaradi boljšega občutak, verjetno pa ravno tako nebi bilo nič narobe.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 16, 2010 10:43 pm

dejcc je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:bugy1 ne živet v zmoti. nima vsako selo svoje rafinerije. tako da 100% niso vse znamke iz različnih rafinerij.

Ja pa vse olje se pridela na planetu Zemlja, to je tud nekaj, tak da vseeno ka not vliješ :?

ja to ni glih res an.mislm v sposnem je sam je zelo pomembno kaj je olju dodano pa kako se ga rafinira.
isto je z gorivom.sj vse pride izpod zemlje v isti nafti.to ze.je pa poj zelo pomembno kaj se gorivu dodaja,kako je bilo rafinirano...
Ni vse res kar napišem

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba So apr 17, 2010 9:10 pm

.... povejte mi konkreten odgovor. Ali menjam in ne bo nekih posledic (večja poraba olja, ...) ali pa razkirati več €€€ in ostati na istem?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne apr 18, 2010 9:24 am

lenivec je napisal/-a:če bo razlika v alju samo znamka nebi smelo bit nič drugače. seveda mora olje ustrezat standardom ki jih predpisuje proizvajalec. to je to kaj naj te zanima

X2

Sicer jaz bolj zaradi občutka bolj zaupam znamki, ki so je priporoča/reklamira s strani proizvajalca, ampak če je zamenjaš kvalitetno za drugo kvalitetno znamko ne bi smelo biti težav...

Je pa res, da sicer lahko olje določene specifikacije proizvajajo v eni rafineriji za več znamk (sploh če gre za isti koncern), vendar danes olje ni več samo olje, ampak vsebuje še marsikaj drugega, od raznih detergentov, dodatkov itd., ki s samo rafinacijo nafte nimajo nič skupnega, in se dodajajo oljem šele pred pakiranjem. Tukaj potem pride do razlik med olji različnih proizvajalcev. Vendar se te razlike opazijo bolj proti koncu življenjske dobe olja.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov