Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

fiat uno - občasen vonj po zažgani plastiki

Napisal/-a Rain To apr 20, 2010 10:51 pm

Zivjo

danes sem kupil unota 1.0 letnik 95 in po cca 10km voznje po ac sem se ustavil na pocivaliscu in pri prizganem motorju se je na voznikovi strani spodaj (tam kjer so varovalke) levo rahlo vohalo po zazgani plastiki (kot bi se zgala izolacija zic al neki). potem sem se peljal se 15km, se ustavil in se enkrat preveril in ni nic (vec) smrdelo.

Zvecer pri postavljanju avta v garazo je blo spet malo zaznati ta vonj.

Zdaj me pa zanima ce je kdo mel kdaj kak podoben problem da ne bom ravno taval v temi,

osebno sumim kak upor ventilatorja motorja ( fuc upor -> prevelik tok do ventilatorja -> preobremenjena zica -> zganje izolacije), ampak js nisem mehanik alpa elektricar tko da to sklepam mal tko po kmecki pameti, pac ventilator se prizge obcasno, smrdi tut obcasno.

sicer se bo v neslednjih dneh dal popravt ampak me vseeno zanima, tko iz firbca, ce je pac kdo mel podobne tezave

glede vsega ostalega je avtek carski, da nebo kdo zacel "kaj si ta j***a kupil blablabla" :D

LP :D

(edit: OFFTOPIC: j.a.j.c.a je cenzurirana beseda? :shock: :lol: šel sem v trgovino in kupil kokošja j***a :D )
Slika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Sr apr 21, 2010 6:46 am

Ko boš zavohal, potipaj varovalke, če je katera vroča. Jaz sem imel primer, ko je skoz nekaj smrdelo, na koncu pa se je že začelo kaditi iz prostora, kjer so varovalke....;) zanimivo-crknila ni, vroča pa je bila. (ne vem, mogoče je bila premočna;)

Vzrok je bil popolnoma preperel vodniik (izolacija) na enem izmed kablov, ki je bil varovan z omenjeno varovalko. tako se je občasno prihajalo do kratkega stika.

lp
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr apr 21, 2010 6:49 am

tako kot je rekel Vz_ace. meni je na tipotu tako smrdelo, ko sem imel hin reostat. se pravi upor ventilatorja za hitrosti. in je včasih malo smrdelo. ventilator p tudi ni redno delal. ko pa sem zamenjal je blo pa super.. ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Sr apr 21, 2010 2:56 pm

popravljeno

bil je en stik na prastarem radiu.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten