Nasveti in napotki ter povpraševanja...

T1CkO
Nov uporabnik

števec za hitrost ne dela - zobnik v menjalniku - golf 3 GTI

Napisal/-a T1CkO Ne apr 25, 2010 4:26 pm

LP

Imam Golfa 3, gti, se pravi 2.0 16v 150km, in zadnjič mi je karnaenkrat nehal delat števec za hitrost v avtu. Potem sem se malo pozanimal in sem iz menjalnika zgoraj vzel ven zobniček (tak podolgovat je) ki poganja mali računalnik ki je potem prikljopljen na konektor in potem gre zadeva elektronsko naprej.
in zato sem vzel ta zobniček ven in videl da je obrabljen, naročim novega zamenjam in zadeva ne dela..
ko mam stvar narazn in ko vštekam zočniček v tist mali računalnik in če ga sučem na roke, števec kaže normalno in dela.. vendar ko je sestavljeno pa nikakor. in prišel sem do mišljenja da je notranji zobniček v menjalniku ki poganja tega, izrabljen, oz. ne suče tega... zanimivo pa je da je prej števec delal, in ko se je zgodilo to da je crknalo je pobralo zobce na tem zobničku ko sem ga zamenjal (ker je plastičen) in pa potemtakem tudi zobniček v menjalniku, če si prav predstavljam...
zanima me kakšna je zdej rešitev tega, če je res to v menjalniku, se mi tk najbol splača kr cel menjalnik zamenjat...

hvala in lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov