Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kloby
Nov uporabnik

Pokanje/Klik sklopke

Napisal/-a kloby Sr apr 28, 2010 11:02 pm

Živjo,

danes sem opazil da mi pedalo za sklopko nekoliko poka. Zasliši se kot nekakšen klik plastike ko pritisnem pedalo do nekje 80% globine. Če pedalo do konca spustim nazaj potem spet poči, če pa ga ne spustim do konca pa ne poka popolnoma nič.

Malo sem našprical z wdjem pa ni nič pomagalo. avto je touran prevoženih 65t km, sklopka ne drsi in vse deluje normalno.

kakšna ideja?

lp

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Po maj 03, 2010 7:40 am

halo

jaz imam podoben problem, sicer se mi to dogaja po daljši vožnji in sicer ko potem stisnem pedalo za sklopko ne gre gladko ampak kot da bi drgnilo ob nekaj in preskakuje. Ko se potem avto ohladi gre pedalo gladko. Po moje bi bilo treba nekaj podmazat ampak ne vem kje, ni mi ga pa vozit na servis da se nebi kdo zmislo da je sklopka fuč. Avto sicer deluje normalno, peugeot 307, 51t prevoženih.

Ma kdo kako idejo?

rokoS
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a rokoS Po maj 03, 2010 8:00 am

Meni se je isto zgodilo na touranu in sem se tako vozil ene pol leta, so na servisu ko sem vprašal rekli, da je problem v neki plastiki na pedalu in da ni nič nevarnega. Sem pa potem tik pred iztekom garancije šel na servis, da so mi to zamenjali. Najprej so zamenjali zgolj tisto plastiko vendar so potem sami ponudili, da menjajo celo pedal, ker še ni bilo čisto ok.

LP
Rok

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 03, 2010 10:47 am

se ti mogoče dogaja samo zdele, ko so višje temperature? Mam isti problem - pozimi nič ne poka, zdfj, k so pa višje temperature (da ne omenjam poletja) je pa sploh "žurka"...
Slika

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Po maj 03, 2010 10:59 am

IcEm4n je napisal/-a:se ti mogoče dogaja samo zdele, ko so višje temperature? Mam isti problem - pozimi nič ne poka, zdfj, k so pa višje temperature (da ne omenjam poletja) je pa sploh "žurka"...

ja točno ja, ko je bi avto na soncu vroč že na začetku pedalo ni šlo gladko, še bolj pa po kaki dolgi vožnji, npr avtocesti kjer pedala niti ne stiškaš dosti, ne vem kaj bi to blo, študiram da bi najprej malo wd 40 špricno znotraj pri pedalu, ker pri mašini se ne spoznam najbolj kaj bi blo treba namazat

rokoS
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a rokoS Po maj 03, 2010 11:10 am

Pri meni je bilo isto, ko je bilo zunaj mrzlo je bila stvar tiho. Ko se je pa avto segrel je pa začelo isto pokati kot poleti. Dvomim pa da ti bo WD dolgoročno rešil težavo. Pojdi na servis in povej za težavo pa kupi tisti plastični del. Je pa menda treba razdreti velik del armaturke, kot so meni razložili, da so lahko menjali pedalo oz. že prej tisti plastični del.
Naj bi pa šlo za nek zglob na pedalu, ki pri prepogibu preskoči.

LP
Rok

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Po maj 03, 2010 11:17 am

rokoS je napisal/-a:Pri meni je bilo isto, ko je bilo zunaj mrzlo je bila stvar tiho. Ko se je pa avto segrel je pa začelo isto pokati kot poleti. Dvomim pa da ti bo WD dolgoročno rešil težavo. Pojdi na servis in povej za težavo pa kupi tisti plastični del. Je pa menda treba razdreti velik del armaturke, kot so meni razložili, da so lahko menjali pedalo oz. že prej tisti plastični del.
Naj bi pa šlo za nek zglob na pedalu, ki pri prepogibu preskoči.

LP
Rok

Bom probal prvo z WD 40 pa da vidimo če bo kaj boljše, če ne bo pa treba it na servis. V glavnem da ni nič nevarnega tak kot so tebi rekli.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po maj 03, 2010 11:22 am

Imel enak problem pri golfu, sem šprical z wd40 in silikonskim sprejem pa ni nič pomagalo. Mi je pa klikalo sam,o ko so bile temperature malo višje. Ker je bil avto še v garanciji so mi zamenjali celoten pedal sklopke, od takrat dela BP.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 03, 2010 11:50 am

Torej je velka verjetnost, da je problem v pedalu sklopke?
Slika

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Po maj 03, 2010 11:58 am

ban je napisal/-a:Imel enak problem pri golfu, sem šprical z wd40 in silikonskim sprejem pa ni nič pomagalo. Mi je pa klikalo sam,o ko so bile temperature malo višje. Ker je bil avto še v garanciji so mi zamenjali celoten pedal sklopke, od takrat dela BP.

ja super, torej bo slej ko prej treba it na servis
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov