Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Popravilo praske

Napisal/-a jacques33 Po maj 03, 2010 8:13 am

V petek sem opazil, da mi je nekdo, verjetno s ključem ali čim podobnim, na Accordu napravil cca 15 cm dolgo prasko na zadnjem levem boku. Da ne omenjam slabe volje, ki se vedno pojavi, kadar jo zagledam, si želim zadevo čim prej sanirati. Ne gre pa samo za površinsko poškodbo, temveč je vidna bela osnovna barva. Zato bi vas prosil za nasvet za kakega res dobrega majstra, ki bi mi zadevo strokovno popravil in če je možno, naj bo z gorenjskega konca, lahko pa tudi iz Ljubljane ali okolice.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po maj 03, 2010 9:06 am

to se da popraviti samo z barvanjem celotnega zadnjega levega boka. na poliranje pozabi oz. lahko spoliraš ampak ne bo dosti bolje. cena m2 barvanja je pa nekje 200€, naredi ti pa vsak malo boljši ličar...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po maj 03, 2010 10:33 am

nekomu ktermu se bo z tem dal ubadat, bo to naredu brez barvanja
sem imel nekaj časa nazaj sam isti primer kjer je bila praska zlo globoka, je mojster tko zrihtu da se je samo na nekaj mestih še malo videlo

Sem se pa jaz par dni nazaj z isto zadevo ukvarjal, sem na črnih metalic vratih, testnih seveda :D, naredu ris čisto do pleha, ris sem nato z ošpičenim zobotrebcem zapikal z barvo, k se barva posušla sem zadevo zapikal še z prozornim lakom tko da je le-ta bil višji od nepoškodovanega dela vrat- videna izboklina. Potem pa sem bil neučakan z sušenjem laka, in sem prekmalu z olfa nožem izravnal višino laka, tko da sem v bistvu lak nazaj ven iz risa potegnil, ne vsega, laka nisem mel več pri sebi, tako da popravljat nisem mogel. Z olfa nožem sem zato potegnil, da sem dobil koliko toliko ravno površino, da potem ni treba preveč brusit. Zadevo sem potem rešval z vodobrusnim papirjem, najprej malo z 1500, potem 2000 in na koncu še z finostjo 2500, pred tem pa sem ris abdekal z abdektrakom, da nisem preveč poškodoval laka okoli risa. Potem sem z mašino in z grobo pasto še spoliral, zatem še z srednjegrobo, potem pa še z fino zaključno pasto 2x spoliral. Za finiš pa še potegnil z voskom :).
Glede na to da sem kaj takega počel prvič, mi zadeva čisto dobro uspela. Na par mestih se sicer malček še poznal od šmirglanja, pa ker nisem počakal da se lak zlo dobr posuši, tko da ris ni bil dobro zalit. Kot sem že reku sem to počel sploh prvič in mi zadeva čisto dobro ratala, kar pa ni ratal tko kot more, pa za naslednjič dobr vem kaj lahko in kaj ne :).
Upam, da sem tebi al pa komu drugemu kaj pomagal 8).

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Po maj 03, 2010 10:57 am

z airbrush pistolco se da popravit brez da bi se kaj videlo. Najprej se zakita praskico, tako da dobiš približno ravno površino, nato se pošprica s šprickitom katerega zbrusiš z 800 in 1200, tako vse skupaj postane ravno. Za konec pošpricaš še z bazo in lakom ter vse skupaj pobrusiš z 2000 vodobrusnim ter spoliraš z mašino.

Včasih so tako delali pri paintfix pro, ampak ne vem če se to podjetje še ukvarja stem? jaz sicer delam samo za lastne potrebe pa kolege in se zadeva obnese.
EJ6

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po maj 03, 2010 12:45 pm

ja ja kar dej da te vidim.... in pol bo od daleč tak lep flek čez cele vrate tam kjer je bil ris.... če hočeš sanirat zadevo tako kot je treba, bo treba kar daleč okrog risa prehode delat, sploh če je ris na sredini nekega dela...

za na hitro pa čim manj stroškov in pa da se zelo zelo malo vidi se pa lahko tako naredi kot je predlagal pinny...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 03, 2010 10:48 pm

lenivec je napisal/-a:če ni metal ni problema.
če je metal pa bo treba vse okoli barvat.

no če ni metal pa z zobotrebcem in barvo prasko zaliješ. počakaš da se posuši in pobrusiš z 2500. za finiš spoliraš in je 96% nevidno

če ti vsaj približno vtrofijo barvo : :D
Drugače pa ti je 2000ka šmirgl prekdovolj

jacques33
Nov uporabnik

Napisal/-a jacques33 To maj 04, 2010 6:53 am

Fantje, hvala za odgovore. Odločil sem se, da gre avto k ličarju, saj avto še niti dve leti ni star, pa naj bo zato poškodba temu primerno popravljena. Pa še metralik barvo imam.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To maj 04, 2010 6:58 am

jacques33 je napisal/-a:Fantje, hvala za odgovore. Odločil sem se, da gre avto k ličarju, saj avto še niti dve leti ni star, pa naj bo zato poškodba temu primerno popravljena. Pa še metralik barvo imam.

pa nimas kaska, oz. vsaj vandalizma zavarovanega? :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo To maj 04, 2010 6:59 am

dobek je napisal/-a:
jacques33 je napisal/-a:Fantje, hvala za odgovore. Odločil sem se, da gre avto k ličarju, saj avto še niti dve leti ni star, pa naj bo zato poškodba temu primerno popravljena. Pa še metralik barvo imam.

ga bo to cenejše prišlo...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To maj 04, 2010 8:09 am

montezemolo je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:

ga bo to cenejše prišlo...

Če ima kasko, potem naj uveljavlja kasko (naj bi ga imel, glede na to, da ima Accorda in ni niti 2 leti star?). Mogoče kdo lahko naredi dovolj ugodno, jaz takega nisem našel, ko smo imeli podoben problem na avtu. Preko kaska smo takrat popravljali tri "praske" (v bistvu so bili trije krogi s premerom skoraj 10 cm) in je stalo okrog 800 EUR. Če nima kaska, potem ok..

Kakorkoli že, ko ličar konča, dobro preveri kako je narejeno. Včasih znajo totalno faliti barvo, vidijo se "kaplje" ipd in je najlažje zadevo "reklamirati" takoj.

lp

jacques33
Nov uporabnik

Napisal/-a jacques33 To maj 04, 2010 9:13 am

Avto je pod kaskom in zavarovan proti vandalizmu, poanta mojega vprašanja je bila, če pozna kdo kakšnega dobrega majstra oz. ličarja, ki zadevo dobro popravi in da ne bom reklamiral popravila, kar sem že doživel pri pooblaščenem servisu, sicer pri drugi znamki.
Zoom Zoom
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov