Napisal/-a svizc To maj 11, 2010 7:08 pm
Lep pozdrav!
Za napako na svojem vozilu ne najdem vec cloveka ki bi ga vprasal kaj bi bilo narobe ker noben nima pojma kaj bi bilo narobe(vsaj tako mi govorijo).
Skratka vozilo Peugeot 306, letnik 97, prevozenih 175kkm. Pred kratkim izrabljena sklopka Valeo zamenjana z Sachsovo in sedaj: Iz 1 v 2 prestavo moram spustiti gas da pade skoraj do stantgasa da lahko prestavim ker je menjalnik v normalnih obratih trd in skrta kot s****a, prestavljanje iz 2 v 3 vecinoma casa z manjsim pokom in obcutkom na prestavni rocici ko zobnika cisto malo udarita en ob drugega, iz 3 v 4 gre lepo in iz 4 v 5 kot da bi bil menjalnik cisto nov(brez problemov). Najvecji problem je pri prestavljanju navzgor, pri prestavljanju navzdol ni takih problemov, samo pri prestavljanju iz 2 v 1 kjer isto skrta kot pri prestavljanju iz 1 v 2.
Bil pri uradnem serviserju (Kavcic na Miljah pri Kranju) in tam mi je najprej en vajenec rekel da to zna biti normalno(sorry meni ni ker je prej delovalo normalno), kateri je tudi peljal avto en krog z mojo navzocnostjo. Potem sem avto pustil tam cez noc da se je menjalnik shladil ker je trdo prestavljanje obcutljivo se najbolj ko je avto hladen, in danes zjutraj me klice sef avtohise in pravi da je z avtom vse vredu(lepo vas prosim ne me jebat!), da se je peljal en krog in da deluje tako kot mora(buuuckeee!!).
Avto ima 175kkm, pred menjavo je deloval normalno, sedaj ne, nima veze al je nemskega proizvoda ali francoskega, ali katerega drugega, skratka nevem vec sploh kaj naj naredim.
Pa ne mi govorit da ima avto veliko kilometrov ker sem parikrat vozil na sihtu francoze z 250+kkm in delujejo menjalniki normalno, zadnjic celo berlingota z 872kkm...