Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Nevica
Nov uporabnik

VW Passat1.9 TDI karavan NA VRATIH PRTLJAŽNIKA CURLJA VODA

Napisal/-a Nevica Sr maj 12, 2010 12:42 pm

Zanima me če ima kdo od lastnikov VWV Passata karavan 1.9 TDI od letnika 2006 dalje probleme s puščanjem vode v vratih prtljažnika. Avto ni bil popravljan, ne karamboliran, v bistvu je bil nadomestno vozilo avtohiše. Kljub temu se mi pojavlja problem, da ko je avto moker in odprem vrata prtljažnika voda, ki se je nabrala na njih, curlja v notranjost avtomobila. V glavnem voda ne steče po odvodnih kanalih in tam nekje kjer so reže zadnjih luči (pri odprtih vratih prtljažnika) curlja po ogrodju in steče v notranjost avtomobila. Glede na to da kaj takega še nisem videla pri nobenem avtomobilu (niti 20 let staremu) ker so vsi skonstruirani tako, da se voda pravilno odteka, me zanima ali ima kdo podobne probleme. Ali gre za konstrukcijsko napako? Ali so me v avtohiši samo ''nadrsali'' po domače povedano.
HVala vsem za odgovore.
Lep pozdrav!

C5
Nov uporabnik

Napisal/-a C5 Sr maj 12, 2010 1:10 pm

Pri Citroenovih karavanih se je takšna napaka pojavila takrat, ko se je odstranila tapeta in notranja pvc zaščita. Če se notranja pvc zaščita ne namesti in prilepi na pravo pozicijo, to pomeni, da voda zateka pod tapeto in v prtljažnik.
Če je pri tebi enako, lahkopopraviš sam, gre hitro in ni zahtevno.
Da boš siguren - odstrani tapeto in naj nekdo poliva z vodo od zunaj pri zaprti vratih, ti pa v notranjosti preveri, kje zateka. Lahko pa, da so samo zamašeni odtoki.

LP

karman
Nov uporabnik

Napisal/-a karman Sr maj 12, 2010 1:28 pm

Poglej gumo, ki je okoli prtljažnega prostora, verjetno je kje pretrgana ali pa stisnjena.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr maj 12, 2010 2:48 pm

kolega je imev na renoju isti problem pri njem je bila težava v tesnilu 3.tje zavorne luči :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr maj 12, 2010 5:16 pm

Pr nas smo mel nekaj teh pojavov. puščala je cevka za močenje zadnjega stekla. Če diši po vitreksu pol je to to, če ne pa je potrebno prevert pri zadnjih pantih (pokrov prtljažnika), na spojih med streho in bokom (čisto na koncu pri pok. prtlj. je luknjica za bucikino glavico ker ni do konca zafugirano-polo je imel te težave), ali pa tesnilo luči. Najboljše je če daš nekoga v prtljažnik ti pa uzuni močiš z vodo, tako se najhitreje ugotovi.

Nevica
Nov uporabnik

Napisal/-a Nevica Če maj 13, 2010 10:46 am

Iskrena hvala vsem za vaše odgovore...V bistvu smo vse to že pregledali, razen tesnil luči. Avto sem odpeljala na uradni servis ( ker ima še vedno garancijo) vendar napake niso mogli ugotoviti. Nanj naj bi tudi zlivali vodo, vendar nič. Rekli so mi da bi prav mogli imeti dva enaka primerka Passata skupaj in ju primerjati ali se to pri vseh pojavlja. Meni je to zelo čudno, da so v VW tako ''šlampasti'' SKORAJ NE MOREM VERJETI. V glavnem so vse cevke v redu, in vse tesnilne gumice tudi...Voda pa curlja tako, da se nepravilno steče po okviru vrat prtljažnika, prihaja pa iz rež nad zadnjimi lučmi...zelo čudno...hmmm.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če maj 13, 2010 6:02 pm

lahko je možno tudi da spušča pri vijaku kjer je vpet amortizer zadjne haube (se je pr men zgodil na fordu). Vw je pa itak žiu cirkus. če pa na servisu niso vseh tapet razdrli pa itak nebojo nikol ugotovil kje spušča ker je mesto očem skrito :lol: .

sare
Novinec

Napisal/-a sare Če maj 13, 2010 6:58 pm

fino bi bilo če bi dali na forum kakšno slikco kje je moker-drugač pa probajte z izolirnim trakom prelepit stičišča strehe in tečajev za odpiranje prtljažnika in nato naj en poliva z vodo-ponavadi je tu pok za lasek in se s prostim očesom ne vidi(mel enak problem sam na fordu).LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov