Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Clio letnik 95 in piskajoc zvok zraka

Napisal/-a dmon Če nov 07, 2002 10:09 pm

Hi!

Imam en problemcek, ki mi ga pa nihce ne zna popravit.

Pri pribljizno 130km/h mi nekje v sprednjem delu okoli sipe (mogoce v ventilaciji) zacne piskat. Slisi se kot da bi iglicni tiskalnik tiskal, kdaj pa samo glasen PIIIIIIIIIIIII.
V dezevnih dnevih ne piska. Piska ponavadi v suhem zraku. In bolj je suh zrak bolj piska. In piska zelo glasno.
Verjetno je problem z zracnim uporom, samo kaksen in na kaksen nacin to odpravit.

Ima kdo kaksno idejo, ali pa je imel kdo ze isti problem?
[D-mon]

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Clio letnik 95 in piskajoc zvok zraka

Napisal/-a X-Hair Pe nov 08, 2002 6:21 am

Mogoce imas turbincno, ki deluje na hitrost pa se sam ne ves ;)

:D :D :D
SlikaSlika

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki Pe nov 08, 2002 10:30 am

Če to prej ni delalo pol maš lahko jesenski list v prezračvalnem sistemu :)

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon Pe nov 08, 2002 10:31 am

Ha Ha.

Super pomoc.
Jest resen in ze ves obupan, lahko pristejem se na koncu z zivci, a SEJ se zaje**va.

Tak folk kot je SEJ bi mogli administratorji benat s formua, saj ne napisejo NIC pametnega in uporabnega, ampak gredo rugat folk v glavo.

Joke forum je drugje (ceprav tut forum za ku*cit ni tle, sam ce lohk SEJ pise traparije jih bom pa se jest - admin, lohk benas oba ce ces).

In se odgovor SEJu:
Mogoce imas budalscino, ki deluje na zakompliciranost problema.
Bolj je tezek problem, bolj butasto izpades, ampak nekaj pa moras napisat, ker drugace ne bi bil srecen. Kajneda?
[D-mon]

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki Pe nov 08, 2002 10:46 am

Jst upam da ne mislš da se zajebavam, glede lista sem čist resno mislil. Tolk jih pada da mimogrede kerga pohopsaš in potem tuli v zračnikih kot da b ga za j***a vleku. Sčasoma razpade in je mir (magar dej ventilacijo na fulk pa opazuj če kej prleti ven iz zračnikov)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Pe nov 08, 2002 10:52 am

No ja, če ti kašen post ni "všeč" ga poizkusiš ignorirat. IMHO nastane problem šele takrat ko je post žaljiv (predvsem osebno); šele takrat je potrebna intervencija administratorja.

Se pa resnično opravičujem, ker se vmešavam. Sem bil le malce presenečen nad burno reakcijo ;).

BTW meni je približno tako kot si opisal piskal ventilator (za zračenje), ker je bil nekaj zje***. Ko so ga popravili ni več piskalo. Hmmm, je pa v tvojem primeru po moje kaj drugega.

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 08.11.2002 ob 10:56 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Pe nov 08, 2002 11:23 am

Pa če probaš malo okno odpret, se zvok spremeni ali celo izgine ??? Pa ti to dela odkar maš avto, al se je kaj večjega vmes zgodlo ???
Slika

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon Pe nov 08, 2002 5:56 pm

Mrki. Nisem rekel tebi da se zajebavas amapk SEJ-u.
Mrki tebi hvala. Sem ze pomislil na list.

4Sale:
Bom probal ventilator spucat. To mi je en ze rekel, ceprav sem bil v dvomih ker to dela kot sem ze rekel samo od ene 130km/h naprej in ne glede na to a imam ventilacijo na 0 ali na 3.

din:
Ti sporocim ce bo piskal, ko odprem okno. Vem da ne neha piskat ce odprem sibedah.
Piska mi od takrat, ko sem kupil avto, a avto je rabljen. Vem pa da ni bil zbit.

Drugace pa kakor pravim. V vlaznem vremenu ne piska. Se pravi voda stece nekam kjer zapre eno luknjico/navlazi nekaj, da pol piska ne vec :)
[D-mon]

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 09, 2002 7:48 pm

dmon jaz se ti globoko opravicujem, res nisem mislil da bos tako resno vzel moj hec. Ah dej no dej. Sicer te razumem da ti ni blo povseci, ker te resnicno jezi tisti pisk ( vem kako cloveka kaj jezi ko mu avto nagaja ). Sicer sem te pa tudi sam dobil v napacnem casu. Bi moral s hecom se malo pocakat da bi te folk malo pomiril s svojimi predlogi.

Kakorkoli upam da ti tisti pisk ne dela vec in ce se kje srecamo na kaksen meetingu imas pijaco v dobrem - deal. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So nov 09, 2002 9:01 pm

Probaj pregledati okrasne letvice na avtomobilu , tesnila na oknih , vzratna ogledala . Najprej obdelaj sumljiva mesta ( lomi , špranje ipd ) tako, da jih prelepiš npr. s selotejpom , potem pa preizkusi na cesti. Mogoče boš tako odkril lokacijo piskanja.

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon Ne nov 10, 2002 12:48 am

Sej, opravicilo sprejeto.

kdk:
Bom poskusil tudi to.

Samo kot prvo bom dal scistit ventilator, saj mi tudi gretje ne dela prav dobro, pa se moram pozabavat najprej na temu.

Bom pa lepil, ceprav sem ze lepil. Samo sem lepil sele okoli luknje kjer je pripet brisalec, saj se zvok piskanja slisi iz tiste smeri.
[D-mon]

Zagorec
Nov uporabnik

Napisal/-a Zagorec Pe maj 14, 2010 5:42 pm

Lp,

Vidim, da je ta tema že zelo stara pa me vseeno zanima, če si dmon ugotovil kaj ti je piskalo. Ker jaz imam cliota sicer letnik 04 in mi isto piska pri hitrosti nad 130km/h v lepem vremenu, če je dež pa pri višji hitrosti. Če odprem okno pa se zvok spremeni ali pa celo neha piskat.

Hvala za odgovore
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov