Nasveti in napotki ter povpraševanja...

p206cc
Nov uporabnik

Servis (menjava olja) Audi a4 quattro l. 2002

Napisal/-a p206cc To maj 18, 2010 12:26 pm

Pozdravljeni,

kolegu servisiramo oziroma nabavljamo material za servis za omenjeno vozilo Audi A4 l.2002 1.9 TDI 130 Hp, quattro. V servisni knjigi smo zasledili, da je na vsakih 60.000 priporočena menjava olja v HALDEX sklopki. Veselo kličem na Porsche Verovškova in jih pobaram za ceno tega olja. Prijazni uslužbenec mi pove, da omenjeni avto nima HALDEX-a, temveč stalni štirikolesni pogon. Pri tem je ironično, da se je do nedavnega avto servisiral ravno pri jih in so na vsakih 60.000 km veselo pisali, da so menjali olje v HALDEX sklopki.

Sedaj pa imam vprašanje kaj ima torej ta avto (kakšen pogon) in kdaj je potrebno menjati olje v tem pogonu ter kakšno in koliko olja je zato potrebno.

Hvala za informacije in lep pozdrav

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed To maj 18, 2010 12:55 pm

Vsi avtomobili VAG koncerna, ki imajo vzdolžno nameščen motor imajo stalni štirikolesni pogon Quattro si Torsen diferencialom.Vsi, ki majo prečno nameščen motor pa 4MOTION (učas je blo Synchro), torej Haldex sklopko-po potrebi se vklop zadnji par koles.
Ta A4 o katerem govoriš ma vzdolžno nameščen motor, torej Torsen diferencial.Tko da nevem, kako je blo olje menjano v Haldex sklopki, če je avto sploh nima.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 18, 2010 1:04 pm

bom jaz povedal kako so ga lahko menjal na servisu.
tko an da so tm v knjigici odkljukal pa zaracunal 100 in vec eur.to je blo pa to.
nevem pa ce se kj menja olje v zadnjem diferencjalu--
Ni vse res kar napišem

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc To maj 18, 2010 1:05 pm

Pozdravljeni,

ravno to je ironija, kot sem napisal. Torej ima ta avto torsen in ima zadaj diferencial. Kako je z menjavo olja v diffu in na koiko časa se to menja.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 18, 2010 3:20 pm

Ne vem kako je pri osebnih a verjetno nič drugače kot pri terencih. Jaz pri mojem menjam olja na vsakih 30 tisoč oz. dve leti(ker pač ne delam ogromne kilometrine na leto) . Zarad teh par litrov olja te ne bo pobralo in je po moje brezveze komplicirat in šparat tam ko je najmanj potrebno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc To maj 18, 2010 4:38 pm

Pozdravljeni,

no da ne bom Porscheju Verovškova delal krivica. Danes sem šel ponovno čez servisne zapise in ugotovil, da so na malo ponesrečen način označevali, da se to olje (v HALDEX sklopki) ni menjavalo in je bila v kvadratku zapisana ničla in ne križec kot je na prvi pogled zgledalo.

Še zmeraj pa ne vem kako je z olje v diferencialu. Baje ga je notri 1,5 L in stane 32 EUR na liter. Kdaj je torej potrebna menjava.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To maj 18, 2010 7:07 pm

fajn je,da ga zamenjaš na vsakih 100.000 km,če ga pa prej,pa seveda ni nič narobe. Nekateri ga sploh ne,ampak prizanesi diferencialu in verjemi da ti bo hvaležen za novo olje :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov