Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tilk
Nov uporabnik

Peugeot 308 karamboliran

Napisal/-a Tilk So maj 22, 2010 12:14 am

Fantje pozdrav,

upam, da sem se obrnil na taprav forum. Stvar je sledeča.Znebil bi se rad Peugota 308, vti 120KM,1.6 bencinarja. Prevozenih 48000km. Prosim vas za drugo mnenje glede cene...motor in podvozje + gume in vse brez problemov, kozmetika pa trpi...zelo..Ali se mi ga bolj splaca prodat po delih al kako...? poznate tudi trgovino z odkupom razbiti avtov? navali narode =) SProžena sta airbaga na levem boku. Kako Zdaj naprej? Avto je bil sicer ocenjen iz strani nekih majstrov za 2800, amapk mislm jda bi bilo mozno iztržit več..

Prosim za mnenja.

Hvala
Priponke
20052010106(2).jpg
spredaj desno
Zadek.jpg
zadej
20052010105.jpg
21052010109.jpg
leva stran
21052010110.jpg
desna stran

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

hm

Napisal/-a cuteboy1988 So maj 22, 2010 2:15 am

Po delih ga boš težko takoj prodal, ker je 308 novejši model in zato se še ne kvari tolko.Za 2800€ se ti ga res ne splača prodat, ga raje popravi pol.Moje mnenje!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So maj 22, 2010 5:18 am

jaz isto menim. za tak denar se ti ga ne splača prodajat.malo vpraši ličarje, za predračun in primerjaj. na internetu pa pogledi, če je že kak sesut pežo in si že lahko vrata priskrbiš
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So maj 22, 2010 10:08 am

No ja škoda niti ni tako mala potrebuješ 4 nova vrata, blatnike, airbage ,.... Daj ga na avto.net pa napiši da prodaš najboljšemu ponudniku, pa boš videl koliko bodo ponujali. Osebno menim da se ti ga ne splača popravlat.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So maj 22, 2010 10:18 am

kake mate, kje boš to popravljal...tole se pa res ne splača..zadnja boka sta oba hin, kaj šele pragovi, stebrički, streha, ... tole se res ne splača popravljat, ker če bi hotu ornk avto še kdaj met iz tegale bi tko mogu dobit drugo karoserijo
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So maj 22, 2010 10:26 am

lifraj za dele, kaj češ s tem ? :D

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So maj 22, 2010 10:27 am

Js sem imel tudi podobno avto udarjen in je prav lepo popravljen. Bok se na novo zvari prav tako pragovi, nova vrata. Če podvozje ni ukrivljeno, se da lepo zrihtat. Moj na srečo ni rabil iti na ravnalno mizo, edino problem so airbagi. Pri men se niso sprožili, zato sem se odločil popraviti. Drugače je bila škoda na mojem 6 tisoč evrov, pa vsi originalni deli, prav tako pleh iz francije. Takrat je bil 3 leta star avto in sem mal računal, da se mi je najbolje splačal popravit. In mi tudi ni žal, ker se nič ne kvari, pa še popravljen je lepo da se nikjer ne opazi da je bil udarjen al pa kaka rja. Je pa peugeot 307.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So maj 22, 2010 10:31 am

Scorp84 je napisal/-a:Js sem imel tudi podobno avto udarjen in je prav lepo popravljen. Bok se na novo zvari prav tako pragovi, nova vrata. Če podvozje ni ukrivljeno, se da lepo zrihtat. Moj na srečo ni rabil iti na ravnalno mizo, edino problem so airbagi. Pri men se niso sprožili, zato sem se odločil popraviti. Drugače je bila škoda na mojem 6 tisoč evrov, pa vsi originalni deli, prav tako pleh iz francije. Takrat je bil 3 leta star avto in sem mal računal, da se mi je najbolje splačal popravit. In mi tudi ni žal, ker se nič ne kvari, pa še popravljen je lepo da se nikjer ne opazi da je bil udarjen al pa kaka rja. Je pa peugeot 307.

Me pa zanima, kako bi se tak avto izkazal pri še eni totalki... ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 22, 2010 11:02 am

Antiznačkar je napisal/-a:
Scorp84 je napisal/-a:Js sem imel tudi podobno avto udarjen in je prav lepo popravljen. Bok se na novo zvari prav tako pragovi, nova vrata. Če podvozje ni ukrivljeno, se da lepo zrihtat. Moj na srečo ni rabil iti na ravnalno mizo, edino problem so airbagi. Pri men se niso sprožili, zato sem se odločil popraviti. Drugače je bila škoda na mojem 6 tisoč evrov, pa vsi originalni deli, prav tako pleh iz francije. Takrat je bil 3 leta star avto in sem mal računal, da se mi je najbolje splačal popravit. In mi tudi ni žal, ker se nič ne kvari, pa še popravljen je lepo da se nikjer ne opazi da je bil udarjen al pa kaka rja. Je pa peugeot 307.

Kot še ena totalka :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So maj 22, 2010 11:16 am

lisko je napisal/-a:
Antiznačkar je napisal/-a:

Kot še ena totalka :)

Nisem ravno prepričan... Za moje pojme bi bilo bolje tak avto prodati po delih kot ga popravljati; če bi ga želel dobro popraviti, bi porabil najbrž ogromno denarja, v nasprotnem primeru pa pomoje ne bi bil ravno zelo kvalitetno narejen (varjenje stebričkov... pa si zamisli, kaj se zgodi, če prideš na streho s takim avtom).
Ne vem no, ampak jaz nisem za popravljanje avtomobila. ;)

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 So maj 22, 2010 12:21 pm

ah kje...na popravilo se pomislil nebi..povprasaj malo po odpadih za koliko ga odkupijo..po delih pa ga bos tezko prodal ker je novejsi avto..

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So maj 22, 2010 12:38 pm

ej scorp, tu ni treba samo varit bokov, je treba tud notranji bok menjat, notranje prage, ker je vse v podvozje zabito, da ne rečem kako lepo stoji B stebriček, skoraj 90°.... se pravi, da je tudi streho našpanalo 100% , ...

sej ne rečem, da se ne bi dalo popravit...ampak verjetno bi bili stroški popravila več kot če kupiš drugega celega. Plus tega pa tale avto NUJNO rabi ravnalno mizo...tako, da je tvoj bil očitno 10x manj razbit. ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So maj 22, 2010 9:00 pm

Dobr ajde ne bom zdaj modroval ampak vem za kleparje ki še mnogo bolj sesute sestavijo in prodajo naprej...Od zavarovalnice si dobil za totalko ki je koliko??+ teh 2800€ ki ti jih nekdo ponuja in ti manjka za novega istega koliko??Oz. ti manjka za rabljenega ki bi bil primerljiv z tvojim ko je bil še cel koliko??Prodaj prvemu ki nudi denar,ker po delih ga boš dolgo prodajal in drugega kot motor in menjalnik in kakšne drobnarije notranjosti ne boš prodal.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po maj 24, 2010 9:23 am

čare je napisal/-a:Dobr ajde ne bom zdaj modroval ampak vem za kleparje ki še mnogo bolj sesute sestavijo in prodajo naprej...Od zavarovalnice si dobil za totalko ki je koliko??+ teh 2800€ ki ti jih nekdo ponuja in ti manjka za novega istega koliko??Oz. ti manjka za rabljenega ki bi bil primerljiv z tvojim ko je bil še cel koliko??Prodaj prvemu ki nudi denar,ker po delih ga boš dolgo prodajal in drugega kot motor in menjalnik in kakšne drobnarije notranjosti ne boš prodal.

x2 Dober nasvet je tole sm biu v podobni situaciji, pa mi je žou da nism naredu to kr ti je Čare napisu, ampak sm ga popravu, na koncu k sm ga prodou pa veš kaj sm dubu zanga :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov