Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Adriano
Nov uporabnik

Katero olje za vw motor 1.4 TSI 160 KM

Napisal/-a Adriano Če maj 13, 2010 9:57 pm

Pozdravljeni,

zanima me katero olje (znamko in oznako) priporočate za motorje 1.4 TSI 160 KM (Scirocco) od VW.

Čez mesec mam prvi servis, pa bi najraje sam kupu olje, raje kot da mi dajo kr enga na servisu.

V glavnem, avto bo mel eno leto in ga bom po servisu dal še chipat. Tako da me zanima če je zaradi chipanja bolj primerno kako drugo olje, kot če avto ni chipan.

Original olje mislim da je Castrol Edge 5W-30 (nisem siguren), sem pa bral po forumih da castrolova olja niso glih najboljša.

Hvala in LP.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 13, 2010 10:02 pm

najbol bo da das to kar pise v knjigici.ker je preverjeno to.
firma olja je seveda lahko drugacna sam viskoznost nj bo taka.
kar se pa castrola tice pa baje res ni najbolsi,sam sj ves kako je s tem.baba rekla baba kazala.analize vrjetn se nben ni naredu.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če maj 13, 2010 10:05 pm

abbe je napisal/-a:najbol bo da das to kar pise v knjigici.ker je preverjeno to.
kar se pa castrola tice pa baje res ni najbolsi,sam sj ves kako je s tem.baba rekla baba kazala.analize vrjetn se nben ni naredu.

Analizo dela marsikdo, če ib bilo olje slabo nebi bilo priporočeno pri določenih znamkah, če bi bilo pa še hujše kot slabo, pa se sploh nebi prodajalo fglede na to koliko standardov mora dandanes izpolnjevat.
Kupi tisto kar ti piše v priročniku za avtomobil.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če maj 13, 2010 10:09 pm

NejcZ je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:najbol bo da das to kar pise v knjigici.ker je preverjeno to.

Analizo dela marsikdo, če ib bilo olje slabo nebi bilo priporočeno pri določenih znamkah, če bi bilo pa še hujše kot slabo, pa se sploh nebi prodajalo fglede na to koliko standardov mora dandanes izpolnjevat.
Kupi tisto kar ti piše v priročniku za avtomobil.

mislu sem analize med parimi olji enakih specifikacij pa drugih znamk.pac kot primerjalni test.ce pa je kdo pa jaz nisem zasledil
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če maj 13, 2010 10:31 pm

Jaz sem dal v 1.8tsi-ja Arala high tronic....pač moraš gledati,da je NORMA 502.00 SL/CF ,ki je predpisana za te motorje.
Drugače pa lahko daš kakšnega Motula,ki ima pa kar "pošteno" ceno.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Če maj 13, 2010 10:36 pm

Od parih ljudi sem slišal priporočila za znamke Total, Shell in Liquid Molly.
Sam imam trenutno v dciju Total 9000 in se vredu obnese.Po pravici povedan pa ne opazim neke razlike proti elf excellium, ki je bil prej notri... :D
Bolj pomembna kot znamka je gradacija in standardi.Pri tem se je treba držati navodil v servisni knjigi.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če maj 13, 2010 11:54 pm

olje MORA DOSEGAT standarde v kniji.lahko pa kupis tudi olje ki te standarde presega pa nebo nc narobe.tut gradiacija je lahko drugacna
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe maj 14, 2010 8:47 am

malo off:
ja christiano pravi da je... :rofl
sicer pa ne vem, zakaj castrol nebi bilo dobro olje, nenazadnje ga je večina ekip v rally-ju uporabljala in ga še uporablja že dolga leta.

glede čipanja pa: že 160 KM je velik za 1.4 mašino. na kolik bi ga pa ti čipu??

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Anze92 Pe maj 14, 2010 8:48 am

Sicer nevem kako je pri avtomobilih, ampak za motor vem, da je olje, ki je napisano v knjižici, bulls***. Namreč, na servisu sem vprašal, če je dobro, da uporabljam olje, ki je priporočeno v knjižici glede na to, da sem slišal, da obstajajo kvalitetnejša olja, vendar sem dobil odgovor, da je bolje, da kupim kvalitetnejšega, ker naj bi proizvajalec olja omenjenega v knjižici pač imel pogodbo z znamko mojega motorja in je samo zato napisan, kot priporočeno olje.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Pe maj 14, 2010 1:43 pm

Jaz za svojega 1.4 TSIja uporabljam ARAL HIGH TRONIC 5W-40.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So maj 15, 2010 11:49 am

že 160 KM je velik za 1.4 mašino. na kolik bi ga pa ti čipu??

Gre tudi na 200KM.

:D

hippo
Poznavalec foruma

Re: Katero olje za vw motor 1.4 TSI 160 KM

Napisal/-a hippo Pe maj 21, 2010 10:08 am

Adriano je napisal/-a:Pozdravljeni,

zanima me katero olje (znamko in oznako) priporočate za motorje 1.4 TSI 160 KM (Scirocco) od VW.
V glavnem, avto bo mel eno leto in ga bom po servisu dal še chipat. Tako da me zanima če je zaradi chipanja bolj primerno kako drugo olje, kot če avto ni chipan.
Original olje mislim da je Castrol Edge 5W-30 (nisem siguren), sem pa bral po forumih da castrolova olja niso glih najboljša.
Hvala in LP.

Notri daj sintetiko, recimo 0W-40, 5W-40. Lahko Aral ali pa Mobil.
Moje osebno priporočilo je 5W-50 Mobil1. Pravo olje za turbaše, sploh če ga boš čipal.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Pe maj 21, 2010 2:49 pm

Kam boš pa pelau čipat?
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Adriano
Nov uporabnik

Napisal/-a Adriano Sr maj 26, 2010 6:21 pm

hippo je napisal/-a:

Hvala in LP.

Notri daj sintetiko, recimo 0W-40, 5W-40. Lahko Aral ali pa Mobil.
Moje osebno priporočilo je 5W-50 Mobil1. Pravo olje za turbaše, sploh če ga boš čipal.

Jap ... glih neki od tega bom vzel.

MacAudio je napisal/-a:Kam boš pa pelau čipat?

Mislim da ga bom peljal na RSR ... kolikor sem bral po forumih, tam za VW zadevo najbolj obvladajo. Sam upam da mi pol ne bo žal, ker ni glih poceni. ;)

Samo še dam prvi servis skoz, pa grem čipat.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Sr maj 26, 2010 6:34 pm

Js se priporočam za kakšne izkušnje, ki jih boš imel po čipanju, kar se tiče porabe, zmogljivosti, poslovanja z RSR... Lep pozdrav
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

krencar
Nov uporabnik

Napisal/-a krencar Sr maj 26, 2010 6:39 pm

Adriano je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
MacAudio je napisal/-a:Kam boš pa pelau čipat?

Mislim da ga bom peljal na RSR ... kolikor sem bral po forumih, tam za VW zadevo najbolj obvladajo. Sam upam da mi pol ne bo žal, ker ni glih poceni. ;)

Samo še dam prvi servis skoz, pa grem čipat.

Jaz sem peljal 1.8 tsi k SKN in sem zelo zadovoljen. Kolikor sem se pogovarjal, sem dobil občutek, da res obvladajo (tudi na podlagi tega, kar vse vidiš v delavnici in "show room"-u). So pa cene na njihovi strani visoke, vendar se da dogovoriti za konkreten popust :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov